Kremlius stengiasi sumenkinti Aleksejaus Navalno tyrimą dėl 17 691 kv. m ploto pajūrio rezidencijos, kurios statybas, kaip teigiama, finansavo daugybė V. Putino draugų, o ją saugo valstybinės agentūros, saugančios ir V. Putiną bei jo artimuosius. Tyrimas buvo paskelbtas po to, kai opozicijos lyderis A. Navalnas buvo įkalintas, jam grasinant ilga laisvės atėmimo bausme. A. Navalno teigimu, kaltinimai yra politinio pobūdžio. Vaizdo įrašas „YouTube“ platformoje buvo peržiūrėtas daugiau nei 100 mln. kartų.

Po Maskvoje ir kituose didžiuosiuose Rusijos miestuose vykusių masinių protestų antradienį V. Putinas pats prakalbo apie tyrimą ir per vaizdo konferenciją aiškino: „Niekas, kas šiame tyrime yra nurodyta kaip mano nuosavybė, nepriklauso man ar mano artimiesiems ir niekada nepriklausė“. Tyrimą jis išvadino „kompiliacija ir montažu“, išraiškingai pridurdamas, kad jį žiūrėti yra „nuobodu“.

Trečiadienį FSB atstovas spaudai RBK sakė, kad agentūra patvirtina, jog erdvė virš Idokopo kyšulio palei Juodosios jūros pakrantę yra neskraidymo zona, atsiradusi dėl „suintensyvėjusios daugelio kaimyninių valstybių, įskaitant priklausančias NATO blokui, žvalgybinės veiklos“. Agentūros teigimu, rūmai atsitiktinai įtraukti į FSB pasienio apsaugos regione programą.

Kaip rašo theguardian.com, šiuo pareiškimu bandyta pateisinti rezidencijos vietoje taikomas ypatingas apsaugos priemones, dėl kurių A. Navalnas ir kiti aktyvistai dvarą susiejo su Kremliumi. FSB atstovas vienam A. Navalno komandos nariui sakė, kad laivai privalo likti beveik kilometro atstumu nuo pakrantės, kurioje įsikūrę rūmai.

Aplinkosaugos aktyvistus, kuriems 2011-aisiais pavyko patekti į dvaro statybų teritoriją, sustabdė Federalinės apsaugos tarnybos (FSO) pareigūnai. Ši tarnyba saugo V. Putiną ir kitus aukščiausio rango Rusijos pareigūnus. FSO atstovas spaudai RBK teigė, kad tarnyba statybvietės nesaugojo ir šioje teritorijoje jokių ribojančių priemonių netaikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (311)