Tyrimo darbai iš esmės prasidės popietę – komanda aplankys ligonines, susitiks su mokslininkais, su pirmaisiais koronavirusu užsikrėtusiais pacientais dirbusiais medikais ir kitais darbuotojais, taip pat su vienais pirmųjų pacientų.

„Vykdydami tyrimą ekspertai lankysis Uhano virusologijos institute, Huanano turguje, Uhano CDC laboratorijoje“, – PSO paskelbė tviterio paskyroje. Šios vietos yra susijusios su COVID-19 plitimu mieste.

Uhano virusologijos institute yra virusų tyrimų vieta, kadenciją baigęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas iki pat kadencijos pabaigos kartojo teoriją, kad virusas pradėjo plisti iš ten, kol kas tokia teorija nėra pagrįsta.

Kinija ketvirtadienį perspėjo JAV dėl „politinio kišimosi“ tyrėjų vizito Kinijoje metu. PSO teigia, kad tyrimas bus grynai mokslinis, jo metu bus siekiama išsiaiškinti, kaip virusas pradėjo plisti tarp žmonių.

Ketvirtadienio vakarą PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas tviterio paskyroje rašė, kad kalbėjosi su Kinijos sveikatos apsaugos ministru Ma Xiaowei.

„Prašiau, kad tarptautinei mokslininkų komandai būtų suteikta reikalinga parama, prieiga ir duomenys ir būtų galima visiškai įsitraukti į darbą kartu su Kinijos tyrėjais“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)