Toks pranešimas buvo paskelbtas vyriausybei užsiminus, kad dabartinis visuotinis karantinas galios bent iki kovo 8 dienos.

Grįžtantys keliautojai turės likti viešbučiuose 10 dienų iki privalomo izoliavimosi laikotarpio pabaigos, įstatymų leidėjams sakė vidaus reikalų sekretorė Priti Patel.

JK pilietybės neturintiems asmenims jau draudžiama įvažiuoti iš tam tikrų pandemijos smarkiai paveiktų šalių, įskaitant Pietų Afrikos Respubliką, Portugaliją, Žaliąjį Kyšulį ir Pietų Amerikos valstybes, aptikus dvi naujas koronaviruso atmainas Brazilijoje ir Pietų Afrikoje.

Anot P. Patel, dar nepatikslintą dieną įsigaliosiantys planai tebėra „įgyvendinami“, o daugiau informacijos bus paskelbta ateinančią savaitę.

Anot žiniasklaidos pranešimų, 10 dienų karantinas grįžusiems britams kainuos 1 500 svarų (1 697 eurus), maistas bus pristatomas prie kambario durų, o pačius viešbučius prižiūrės apsaugos darbuotojai.

„Šios naujos... priemonės yra būtinas žingsnis siekiant apsaugoti visuomenę ir mūsų pasaulinio lygio vakcinacijos programą“, – pareiškė P. Patel.

„Kiekvienas mūsų įdiegtas apsaugos sluoksnis padės sumažinti šio viruso plitimą ir [užkirs kelią] bet kokios potencialiai naujos padermės patekimui į JK“, – pridūrė ji.

Laikraštis „The Times“ pranešė, kad vyriausybėje nuomonės išsiskyrė: dalis ministrų pasisako už ribotą karantino režimą, o kiti – už bendrą politiką, pagal kurią iš visų šalių atvykstantiems keleiviams tektų izoliuotis viešbučiuose.

Pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos atstovas vidaus reikalams Nickas Thomasas-Symondsas apkaltino vyriausybę nesugebėjimu pasimokyti iš praeities klaidų, susijusių su Britanijos sienų apsauga pandemijos metu.