Bent devynis sužeistuosius teko išgabenti į ligoninę, teigė Raudonasis Kryžius.

Pirmadienio vakarą per panašius susirėmimus sostinėje sužeista dar bent 30 žmonių, užvirus žmonių nepasitenkinimui dėl šalyje galiojančių griežtų koronaviruso apribojimų.

Tripolis dar prieš pandemiją buvo laikomas viena skurdžiausių teritorijų Libane, o pati šalis jau kurį laiką patiria didžiulę ekonominę krizę, kurią pandemija tik dar labiau pagilino.

Šalies valdžios institucijoms šį mėnesį nusprendus įvesti karantiną, daugybė šalies gyventojų prarado pajamų šaltinius. Praėjusią savaitę valdžia nusprendė apribojimus pratęsti dar dviem savaitėms, o tai sukėlė darbininkų ir kitų pažeidžiamų grupių įniršį.

Griežti apribojimai apima visą parą galiojančią komendanto valandą ir leidimą nusipirkti maisto tik naudojantis pristatymo į namus paslauga, kuri dažnai nėra pasiekiama skurdesnėse teritorijose.

Libane nuo pandemijos pradžios nustatyti daugiau nei 285 tūkst. COVID-19 atvejų ir 2 470 mirčių.

Pandemija daugiau nei pusę Libano populiacijos nustūmė žemiau skurdo ribos, o apie ketvirtį šalies gyventojų dabar gyvena itin dideliame skurde.

Valdžios institucijos teigia pradėjusios maždaug 230 tūkst. šeimų kas mėnesį mokėti 400 tūkst. Libano svarų (217 eurų) išmokas.

Tačiau laikinasis socialinių reikalų ministras Ramzis Musharrafiehas antradienį pripažino, kad finansinė pagalba yra reikalinga bent trims ketvirtadaliams Libano populiacijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)