Carolina Darias, kuri iki šiol vadovavo Teritorijų politikos ir valstybės tarnybos ministerijai, vadovavimą Sveikatos apsaugos ministerijai perima pasitraukus Salvadorui Illai. Šis vasario viduryje dalyvaus Katalonijos regioniniuose rinkimuose.

Būdama teritorijų politikos ir valstybės tarnybos ministrė C. Darias palaikė ryšį su 17 Ispanijos regionų, kurie yra atsakingi už sveikatos priežiūrą. Tai reiškia, kad ji „diena iš dienos dalijosi“ su S. Illa pandemijos valdymo darbais, paskelbdamas apie jos paskyrimą sakė premjeras.

Pastaraisiais mėnesiais C. Darias ir S. Illa nuolat susitikdavo su regionų sveikatos apsaugos vadovais ir rengė spaudos konferencijas.

„Ispanijos vyriausybė šią sveikatos krizę toliau laikys svarbiausiu prioritetu“, – sakė P. Sanchezas.

S. Illa, kuris sveikatos apsaugos ministro poste pradėjo dirbti 2020 metų sausį, koordinuodavo kovą su koronavirusu ir nuolat per televiziją informuodavo šalį apie situaciją.

Tačiau dirbdamas šiame poste jis taip pat tapo „žaibolaidžiu“ kritikai dėl vyriausybės darbo kovojant su pandemija, kuri šalyje jau nusinešė beveik 57 tūkst. gyvybių. Bendras Ispanijoje užregistruotų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius yra daugiau kaip 2,6 milijono.

Jo pasitraukimo laiką virusui vėl nevaldomai plintant griežtai kritikuoja Ispanijos dešiniojo sparno opozicija.

S. Illa dabar kaip pagrindinis Socialistų partijos kandidatas dalyvaus Katalonijos rinkimuose.

Pavadinęs S. Illą „nepaprastu ministru“, P. Sanchezas sakė, kad jis yra „garbingas žmogus, vengiantis politinės konfrontacijos, niekada nesigiriantis savo pasiekimais ir atsiprašantis už savo klaidas“.

55 metų C. Darias, pagal išsilavinimą teisininkė, du dešimtmečius dirbo įvairiuose postuose savo gimtųjų Kanarų salų regiono vyriausybėje, o prieš metus buvo paskirta teritorijų politikos ministre.

Pernai kovą C. Darias užsikrėtė koronavirusu ir beveik mėnesį praleido izoliacijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)