Tarp kitų svarstomų priemonių – sienų su regionais, kuriuose labiau išplito mutavusios atmainos, uždarymas, pridūrė jis.

Leidinio teigimu, Vokietijos kanclerė Angela Merkel savaitgalį paprašė H. Seehoferio paieškoti būdų, kaip sumažinti mutavusių atmainų patekimą į šalį.

„Šių viruso mutacijų keliama rizika reikalauja svarstyti net drastiškas priemones, – „Bild“ sakė vidaus reikalų ministras. – Įskaitant griežtesnę sienų kontrolę, ypač su didelės rizikos regionais, bei skrydžių į Vokietiją sumažinimą beveik iki nulio, ką šiuo metu daro Izraelis.“

Vokietija sausio 19 d. sugriežtino dalinį karantiną ir pratęsė jį iki vasario 14 dienos, o kanclerė Angelai Merkel įspėjo, kad pasienyje vėl gali būti vykdomi patikrinimai, siekiant užkirsti kelią plisti naujoms koronaviruso atmainoms, kurios, manoma, yra labiau užkrečiamos.

Po kelias valandas trukusių krizinių derybų su 16-os Vokietijos žemių premjerais kanclerė sakė, jog naujausi suvaržymai yra būtini kaip „atsargumo priemonė dėl mūsų šalies, mūsų piliečių sveikatos bei ekonomikos“.

A. Merkel ir žemių premjerai sutarė, jog parduotuvėse ir viešajame transporte bus privaloma dėvėti medicinines kaukes. Tai reiškia, kad bus leidžiamos tik chirurginės kaukės arba FFP2 tipo respiratoriai.

Jie taip pat sakė, kad darbdaviai privalo sudaryti sąlygas darbuotojams dirbti iš namų, jei tai įmanoma. Anksčiau įmonės buvo raginamos imtis žingsnių sumažinti biuruose dirbančių darbuotojų skaičių, kad kuo mažiau žmonių naudotųsi viešuoju transportu.

„Visoms mūsų pastangoms suvaldyti viruso plitimą grėsmę kelia rimtas pavojus“, – sakė kanclerė žurnalistams, turėdama galvoje naują koronaviruso atmainą, paskatinusią susirgimų šuolį Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje.

„Dar yra laiko pavojui suvaldyti, – sakė ji. – Turime veikti dabar.“

Vokietija lapkritį uždarė restoranus, pramogų bei sporto objektus. Gruodžio viduryje, siekiant pažaboti sparčiai augantį sergamumą, taip pat buvo uždarytos mokyklos ir dauguma parduotuvių. Jos liks uždarytos bent iki vasario 14 dienos.

Izraelis dėl naujos atmainos koronavirusų beveik savaitei kone visiškai stabdo tarptautinius skrydžius. Ministro pirmininko Benjamino Netanyahu biuras sekmadienį pranešė, kad skrydžių draudimas įsigalioja naktį į antradienį 0.00 val. ir galios iki sekmadienio.

„Mes aplenkėme visą pasaulį. Nė viena valstybė nepadarė to, ką ketiname daryti. Mes hermetiškai uždarysime šalį“, – vyriausybės posėdžio metu pareiškė Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu.

Tikimasi, kad ši priemonė neleis patekti į šalį mutavusiems virusams.

Draudimas negalios krovininiams reisams iš užsienio ir greitosios medicinos pagalbos tarnybų skrydžiams, pranešė laikraštis „Haaretz“.

Iš Izraelio bus galima išskristi tik dėl keleto priežasčių: vykstant gydytis į užsienį, dirbti, kai darbo negalima atlikti nuotoliniu būdu, dalyvauti teismo procese ar šeimos nario laidotuvėse bei persikeliant gyventi į kitą šalį.

Izraelis laikinai sustabdys tarptautinius skrydžius, nes atsirado labiau užkrečiamų koronaviruso atmainų – „britaniškoji“ ir Pietų Afrikos.

Izraelyje aptikti naujos atmainos koronavirusai, kurie pirmiausiai buvo nustatyti Didžiojoje Britanijoje ir Pietų Afrikoje ir kurie laikomi daug labiau užkrečiami nei ligšiolinės sukėlėjo formos. Sveikatos ministerija, be to, sekmadienį pranešė, kad diagnozuotas infekcijos atvejis, kai COVID-19 sukėlė mutavęs virusas iš Los Andželo. Pacientas, užsikrėtęs šios formos virusu, infekavo keturis kitus žmones.

Izraelyje šiuo metu galioja trečias karantinas. Jis prieš kelias dienas pratęstas iki sausio pabaigos. Kartu šalyje vyksta plataus masto vakcinacijos kampanija. Šeštadienį pradėtas jaunuolių skiepijimas. Nuo vakcinacijos kampanijos pradžios prieš mėnesį, Sveikatos ministerijos duomenimis, pirmąją vakcinos nuo COVID-19 dozę gavo daugiau kaip 2,5 mln. gyventojų iš 9 mln. 900 000 paskiepyti ir antrą kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)