J. Bideno išrinkimas pakurstė viltis, kad istorinį susitarimą, iš kurio 2018 metais pasitraukė ankstesnė JAV administracija, galbūt dar galima išgelbėti.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas prieš derybas Maskvoje sakė, kad „viena svarbiausių temų yra Bendro išsamių veiksmų plano (JCPOA) gelbėjimo uždavinys“.

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas padėkojo Maskvai už pastangas išsaugoti JCPOA po JAV pasitraukimo ir už „konstruktyvią bei principingą“ poziciją šios sutarties atžvilgiu.

M. J. Zarifas paragino išlaikyti Maskvos ir Teherano vienybę, „kad JCPOA būtų apsaugota nuo pavojų ir nuogąstavimų, kilusių Jungtinėms Valstijoms pasitraukus iš šio plano“.

JCPOA 2015 metais sudarė Iranas, JAV, Kinija, Rusija, Didžioji Britanija, Prancūzija ir Vokietija.

Pagal susitarimą buvo numatytas sankcijų Iranui sušvelninimas mainais į Teherano branduolinių ambicijų apribojimą ir garantijas, kad jis nesieks branduolinių ginklų. Iranas tvirtina, kad vykdo tik civilinę branduolinės energetikos programą.

JCPOA didžia dalimi žlugo buvusiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui vienašališkai išvedus Vašingtoną iš šio susitarimo ir pagal „maksimalaus spaudimo“ politiką nurodžius savo pareigūnams sugrąžinti sankcijas Teheranui.