Neperdirbtą naftą gabenantys tanklaiviai – Irane registruotas „MT Horse“ ir su Panamos vėliava plaukiojantis „MT Freya“ – sekmadienį buvo pastebėti prie Kalimantano, Indonezijai priklausančio Borneo salos dalies, o vėliau buvo areštuoti, įguloms neatsakius į radijo signalus, nurodė valdžios atstovai.

Laivų įgulos įtariamos virtine pažeidimų, įskaitant plaukiojimą neiškėlus registracijos šalių vėliavų, atpažinimo sistemų išjungimą siekiant išvengti aptikimo, taip pat neteisėtą naftos gabenimą, pranešė Indonezijos jūrų saugumo agentūra.

„Vakar sulaikėme du užsienio tanklaivius, pradėjome tyrimą“, – sakė agentūros atstovas Wisnu Pramandita.

„Įgulos nariai apklausiami“, – pridūrė jis.

Iranas anksčiau sulaukė kaltinimų mėginimais nuslėpti savo prekybą nafta siekiant išvengti skaudžių JAV sankcijų.

Spalį buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija paskelbė naujų sankcijų Irano naftos sektoriui dėl pardavimo tokioms šalims kaip Sirija ir Venesuela.

Tas žingsnis buvo dalis platesnių pastangų nutraukti visą Iranui gyvybiškai svarbų naftos eksportą, siekiant atimti pajamų šaltinį iš šiitiškos respublikos, JAV sąjungininkių Saudo Arabijos ir Izraelio regioninės priešininkės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)