Tai pirmiausiai kova su pandemija „PSO rėmuose“ ir kova su klimato kaita, JAV grįžus į Paryžiaus klimato kaitos susitarimą, sekmadienio vakarą Paryžiuje pranešė Eliziejaus rūmai.

Abiejų šalių vadovai taip pat pareiškė norą „bendradarbiauti dėl taikos Artimuosiuose Rytuose, pirmiausiai – turint omenyje Irano branduolinę programą“, sakoma toliau pranešime. „Draugiškas pokalbis“ truko valandą.

J. Bidenas. Baltųjų rūmų duomenimis, pabrėžė „savo norą“ stiprinti dvišalius santykius su Prancūzija, „mūsų seniausia sąjungininke“. Tas pats esą pasakytina ir apie transatlantinius santykius.

Pasak Baltųjų rūmų, abu prezidentai „bendrais iššūkiais“ pavadino klimato kaitą, koronaviruso pandemiją ir pasaulio ekonomikos atsigavimą. Užsienio politikos temomis J. Bidenas ir E. Macronas susitarė bendradarbiauti pirmiausiai Kinijos, Artimųjų Rytų, Rusijos ir Sahelio zonos klausimais.

Nors dėl pandemijos artimiausiu metu asmeninis susitikimas neįmanomas, prezidentai susitarė „ateinančiomis savaitėmis palaikyti labai glaudų kontaktą“, informavo Eliziejaus rūmai.

Nuo savo inauguracijos praėjusį trečiadienį J. Bidenas jau kalbėjosi telefonu su Kanados premjeru Justinu Trudeau ir JK ministru pirmininku Borisu Johnsonu.