Šiame rajone pastaraisiais metais vyko daug smurtinių ginčų dėl teritorijos tarp organizuotų nusikalstamų grupuočių.

Tamaulipaso valstijos prokuratūra šeštadienį pranešė, kad palaikai buvo rasti šalia gruntinio kelio netoli Kamargo miesto, kai gyventojai pranešė apie degančią transporto priemonę. Pareigūnai rado dvi degančias transporto priemones, vienoje kurių buvo keturi kūnai, kitoje – 15.

Visi mirusieji buvo nušauti, tačiau tūtelių įvykio vietoje nerasta, todėl tyrėjai mano, kad žmonės buvo nužudyti kažkur kitur.

Vienas pareigūnas, paprašęs neskelbti jo pavardės, teigė, jog žmonės buvo nužudyti penktadienį, tačiau gyventojai bijojo apie tai pranešti.

Kamargas yra svarbus narkotikų ir migrantų kontrabandos punktas.

Organizuotos nusikalstamos grupuotės kovoja dėl pasienio ruožų kontrolės, nes uždirba pinigus iš visko, kas kerta sieną.

Kamargas yra įsikūręs netoli teritorijos, kurią istoriškai kontroliuoja „Gulf“ kartelis, pakraščio, ir pastaraisiais metais šios teritorijos kontrolė mėgino perimti likę nusikaltėlių sindikato „Zetas“ nariai.

2020 metų sausį netoli kaimyninio Siudad Mjero miestelio įvairiose transporto priemonėse buvo rasta daugiau nei dvi dešimtys palaikų, kurių dauguma buvo sudeginti. Po kelių dienų Meksikos kariuomenė nukovė 11 asmenų, įtariamų šio nusikaltimo padarymu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)