Jis padėkojo tikintiesiems už solidarumą, kurį jautė keturis mėnesius, kai negalėjo grįžti į šalį, ir sakė, kad toliau dirbs Vyskupų konferencijoje ir aukos mišias, pranešė opozicijai palanki interneto naujienų svetainė „Naša niva“.

Sausio 3 dieną, kai T. Kandrusevičiui suėjo 75 metai, popiežius Pranciškus priėmė jo atsistatydinimą sulaukus pensinio amžiaus. Minsko ir Mogiliavo apaštališkuoju administratoriumi laikinai paskirtas Pinsko vyskupijos augziliaras vyskupas Kazimeras Velikaselecas.

Baltarusijos piliečiui T. Kandrusevičiui rugsėjį nepaaiškinus priežasčių buvo neleista įvažiuoti į šalį iš Lenkijos. Jis buvo išvykęs dalyvauti pamaldose Balstogėje. Į Baltarusiją T. Kandrusevičius sugrįžo prieš pat Kalėdas.

Būdamas Lenkijoje jis duodamas interviu vietos radijui ragino nutraukti milicijos smurtą prieš opozicijos protestuotojus ir reikalavo, kad atsistatydintų autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka, kuris buvo paskelbtas rugpjūtį įvykusių rinkimų nugalėtoju.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti. Baltarusijoje iki šiol vyksta protestai, per kuriuos žmonės reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

„Nasha niva“ ir naujienų portalas Tut.by pranešė, kad šį sekmadienį Minske ir kituose šalies miestuose taip pat vyksta lokalios protesto akcijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)