„Sprendimas turi būti priimtas artimiausiu metu“, - cituoja leidinys šaltinį šalies vyriausybėje. Pasak laikraščio, naujo karantino įvedimas susijęs su tuo, kad Prancūzijoje sparčiai plinta „britaniškosios“ atmainos koronavirusas ir jo variantas iš PAR.

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono kalba šiuo klausimu numatyta trečiadienį, sausio 27 d., po Gynybos tarybos posėdžio šia tema, patikslino laikraštis.

Anot „Le Journal du Dimanche“ pašnekovų, trečiojo karantino įvedimo klausimas iš esmės išspręstas ir dabar tik tikslinami jo terminai bei jį lydėsiančios priemonės. Manoma, kad karantinas bus įvestas iki ateinančios savaitės pabaigos ir „truks ne mažiau kaip tris savaites“.

Laikraščio žiniomis, šįsyk apribojimai gali būti švelnesni, kadangi gyventojai sunkiai pakelia karantino režimą. Neatmetama, kad dabar ribotą valandų skaičių galės dirbti parduotuvės, prekiaujančios būtiniausių kategorijai nepriklausančiomis prekėmis. Kaip sakė švietimo ministras Jeanas Michelis Blanqueras, ėmusis naujų priemonių, mokyklos ir licėjai dirbs.

Prezidento įsaku pirmasis karantinas Prancūzijoje buvo įvestas praėjusių metų kovo 17 d. ir galiojo iki gegužės 11 d. Antrąjį karantiną valdžia paskelbė spalio 30 d., jis buvo atšauktas gruodžio 15 d. Šiuo metu šalyje galioja komendanto valanda nuo 18 val. iki 6 val., uždaryti visi restoranai ir kavinės, teatrai, kino teatrai, muziejai, sporto objektai.

Šeštadienį Prancūzijoje buvo patvirtinti 23 924 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Iš viso nuo pandemijos pradžios šalyje Covid-19 diagnozuotas 3 035 181 žmogui. Nuo koronaviruso padarinių per parą mirė 321 prancūzas. Iš viso nuo kovo pradžios šalyje infekcijos aukomis tapo 72 877 žmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją