„Padėtis yra labai rimta, turime padaryti viską, ką galime, kad sustabdytume protrūkį“, – žurnalistams sakė sveikatos apsaugos ministras Bentas Hoie.

Naujosios atmainos koronaviruso protrūkis užfiksuotas netoli Oslo esančioje Nordre Follo savivaldybėje, kur pirmiausia buvo nustatyti du COVID-19 atvejai slaugos namuose.

B. Hoie pabrėžė, kad daug žmonių keliauja tarp Nordre Follo savivaldybės ir Oslo, bei perspėjo, jog „virusui išplitus Osle, bus labai sudėtinga neleisti jam išplisti visoje šalyje“.

Ekspertų teigimu, naujosios atmainos koronavirusas yra labiau užkrečiamas.

Griežtas karantinas galioja nuo šeštadienio vidurdienio (13 val. Lietuvos laiku) iki sausio 31 d.

Šiuo laikotarpiu laikinai uždaroma dauguma prekybos vietų, taip pat sporto klubai, baseinai. Išimtys taikomos tik maisto prekių parduotuvėms, vaistinėms ir degalinėms.

Valstybinis alkoholinių gėrimų parduotuvių tinklas „Vinmonopolet“ taip pat pranešė stabdantis prekybą 45-ose regione esančiose parduotuvėse, o restoranams ir kavinėms leidžiama prekiauti maistu ir gėrimais tik išsinešimui.

Iki sausio 31 d. taip pat draudžiami vieši renginiai, išskyrus laidotuves.

10-ies savivaldybių gyventojai raginami dirbti iš namų, vengti visų nebūtinų kelionių ir apriboti kontaktus su žmonėmis iš kitų namų ūkių.

Vidurinėse mokyklose ir universitetuose šiuo laikotarpiu sugrįžtama prie nuotolinio mokymo, o dėl mokymo formos vaikų darželiuose, pradinėse ir pagrindinėse mokyklose spręs pačios savivaldybės.
Gyventojai taip pat raginami visose viešose vietose dėvėti veido kaukę.

5,3 mln. gyventojų turinčioje Norvegijoje užregistruoti 60 565 COVID-19 atvejai ir 544 mirtys nuo šios ligos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)