Honkongas nuo lapkričio stengiasi suvaldyti naują pandeminio koronaviruso bangą. Mieste per pastaruosius du mėnesius nustatyta daugiau kaip 4,3 tūkst. COVID-19 atvejų – beveik 40 proc. iki šiol mieste nustatytų koronavirusinės atvejų bendro skaičiaus.

Infekcijos atvejai darbininkiškame Jau Cim Mongo rajone sudarė apie pusę visų Honkonge per pastarąją savaitę užregistruotų COVID-19 atvejų.

Tiriant nutekamuosius vandenis paaiškėjo, kad koronaviruso pėdsakų koncentracija šiame rajone yra padidėjusi, todėl didėja susirūpinimas, kad prastai įrengtos kanalizacijos sistemos ir menkas vėdinimas komunaliniuose butuose gali lemti spartų viruso plitimą.

Šeštadienį paskelbtame miesto valdžios pranešime sakoma, kad 16 pastatų Jau Cim Monge liks uždaryti, kol visiems jų gyventojams bus atlikti COVID-19 testai. Tyrimų rezultatų dar neturintiems gyventojams nebus leidžiama išeiti iš namų, siekiant išvengti užkrato plitimo.

„Asmenys, kuriems bus atliekamas privalomas testavimas, turi likti savo gyvenamojoje vietoje, kol visiems tokiems asmenims, nustatytiems šiame rajone, bus atlikti testai ir dauguma tyrimų rezultatų bus patvirtinti“, – sakoma miesto valdžios pranešime.

Honkongas anksčiau išvengdavo uždarymų per COVID-19 pandemiją. Miesto vyriausybės lyderė Carrie Lam (Keri Lam) liepą sakė, kad valdžia vengs imtis tokių „kraštutinių priemonių“, nebent neliktų kitos išeities.

Suvaržymai, įsigalioję 4 val. vietos laiku, turėtų būti atšaukti po dviejų parų, nurodė vyriausybė.

Ji taip pat paragino darbdavius būti supratingus ir nemažinti atlyginimų darbuotojams, kurie dėl suvaržymų negalės eiti į darbą.

Honkonge iki penktadienio buvo patvirtinti 9 929 COVID-19 atvejai, 168 užsikrėtusieji mirė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją