Per pokalbį, kuris, Kanados teigimu, truko apie 30 min., lyderiai palietė daug temų nuo koronaviruso pandemijos, dėl kurios jau beveik metus uždaryta siena tarp JAV ir Kanados, iki aplinkosaugos klausimų.

Panašaus pokalbio metu, tviteryje paskelbė Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras, jis ir J. Bidenas aptarė įvairius klausimus nuo COVID-19 iki migracijos.

J. Trudeau ir J. Bidenas sutarė artimiausiu metu vėl pasikalbėti, o Kanada užsiminė apie virtualią diskusiją ar net susitikimą gyvai. Savo ruožtu Baltieji rūmai pranešime teigia tik tai, kad „abu lyderiai sutarė vėl pasikalbėti po mėnesio“.

Pasak Otavos, diskusijos „padėtų daryti pažangą atnaujinant gilią ir tvirtą draugystę tarp Kanados ir Jungtinių Valstijų“.

Tiesa, nei Vašingtonas, nei Otava patvirtino galimo susitikimo datą.

Lyderiai taip pat aptarė J. Bideno sprendimą atšaukti leidimą tiesti naftotiekį„Keystone XL“, kuriam aršiai prieštarauja aplinkosaugininkai, tačiau kurį palaiko Kanada.

„Premjeras išreiškė Kanados apgailestavimą dėl JAV sprendimo „Keystone XL“ naftotiekio atžvilgiu“, – sakoma J. Trudeau spaudos tarnybos pranešime. Vis dėlto, premjeras esą pabrėžė „svarbią abipusio santykio energetikos srityje ekonominę ir energetinio saugumo naudą“.

Beveik 2 tūkst. km ilgio naftotiekis, kurį planuota paleisti 2023 m. leistų gabenti iki 830 tūkst. barelių naftos per dieną iš Kanados Albertos provincijos į JAV Nebraskos valstiją ir į naftos perdirbimo gamyklas Teksase.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)