PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas tikino, kad „Covax“ – PSO globojama vakcinų nuo COVID-19 pirkimo ir lygaus padalijimo pasaulio šalims programa – gali pradėti tiekti vakcinos dozes jau vasarį.

„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad „Covax“ pasirašė susitarimą dėl iki 40 mln. „Pfizer-BioNTech“ vakcinos dozių“, – spaudos konferencijoje Ženevoje sakė T. A. Ghebreyesusas.

„Covax“ programa siekiama užtikrinti pakankamai vakcinų dozių 20 proc. pažeidžiamiausių gyventojų kiekvienoje pasaulio šalyje. Šiuo metu „Covax“ finansavimas užtikrintų vakcinų padalijimą 92 mažesnių nei vidutinių pajamų šalims, o turtingesnėms šalims „Covax“ veikia kaip atsargos priemonė.

„Vakcinos suteikia mums visiems vilties užbaigti pandemiją ir sugrąžinti ekonomiką į atsigavimo kelią. Vis dėlto, galime užbaigti pandemiją vienoje vietoje tik tuo atveju, jei užbaigsime ją visur. Tam tikslui mums reikia kiekvienos valstybės narės, kiekvieno partnerio ir kiekvienos vakcinos gamintojos indėlio“, – teigė PSO vadovas.

Savo ruožtu „Pfizer“ valdybos pirmininkas Albertas Bourla tvirtino, kad iki metų pabaigos „Pfizer-BioNTech“ turėtų pagaminti apie 2 mlrd. vakcinos dozių.

„Mokslas nugalės, nugalės už visus“, – spaudos konferencijoje sakė A. Bourla.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)