Vyras kaltinamas ryšiais su teroristais ir kurstymu vykdyti rasistinius bei antisemitinius išpuolius, taip pat atitinkamos propagandos platinimu, sakoma italų policijos pranešime.

„Drauge su kitais jis sukūrė nacistinę grupę „Nauja visuomenės tvarka“ (New Social Oder), verbavusią savanorius ir planavusią ekstremistinius ir smurtinius veiksmus“, – nurodė policija.

Surašinėjimo žinutėse drauge su bendraamžiais bendraminčiais įtariamasis aptarinėjo galimybę pakartoti dešiniųjų radikalų Norvegijoje ir Naujoje Zelandijoje įvykdytas atakas, reiškė neapykantą moterims.

Jis taip pat padėjo paruošti ir paskelbti internete antisemitinius dokumentus, raginančius pradėti „įnirtingą sukilimą“ prieš „žydų okupuotą valstybę“ ir „fiziškai sunaikinti žydus“, skelbiama policijos pranešime.

Vyras buvo sulaikytas šiaurės vakariniame Savonos uoste, bet pareigūnai taip pat atliko kratas 12 kitų įtariamųjų namuose kitose Italijos vietose, įskaitant šiaurinį Turino miestą ir Sicilijos sostinę Palermą.

Italijos radikalių kraštutinių dešiniųjų pažiūrų grupuočių šaknys siekia fašistų diktatoriaus Benito Mussolini laikus nuo 1922 iki 1943 metų.

2018 metais vienas neonaciams prijaučiantis vyras apšaudė dešimtis migrantų iš Afrikos Mačeratos mieste, šešis iš jų sužeidė.

Manoma, kad šis išpuolis buvo atsakas į jaunos italės nužudymą, dėl kurio buvo kaltinamas prekeivis narkotikais iš Nigerijos.