Iki Tokijo olimpinių žaidynių likus tik šešiems mėnesiams, sostinėje ir kituose Japonijos regionuose šiuo metu galioja nepaprastoji padėtis, ja siekiama suvaldyti spartų COVID-19 atvejų augimą šalyje.

Tačiau tokio griežto karantino, koks yra paskelbtas kai kuriose kitose šalyse, Japonijoje nėra – gyventojai greičiau skatinami likti namuose, už rekomendacijų pažeidimus nėra numatoma konkrečių nuobaudų, verslai, ignoruojantys raginimą anksčiau užsidaryti, taip pat nesulaukia baudų.

Kai kurie ekspertai gyrė švelnų Japonijos, bandančios viruso plitimo kontrolę suderinti su poveikio ekonomikai mažinimu, požiūrį. Tačiau naujausių apklausų duomenimis, premjero Yoshihide Sugos vadovaujamos vyriausybės reitingai smuko.

Naujuoju įstatymu valdžiai bus suteikti įgaliojimai skelbti bausmes ar net įkalinti vieneriems metams žmones, kuriems buvo patvirtintas koronavirusas, tačiau jie atsisakė vykti į ligoninę.

Įstatyme numatytos iki 500 tūkst. jenų baudos restoranams ir barams, jei šie nesilaikys apribojimų ir laiku nebaigs darbo.

Y. Suga paskelbė, kad vyriausybė davė žalią šviesą įstatymo projektui ir paragino įstatymų leidėjus greitai apsvarstyti ir balsuoti dėl jo patvirtinimo.

Įstatymas parlamente greičiausiai bus patvirtintas kitą savaitę, tačiau opozicija žada reikalauti priverstinės hospitalizacijos dalies panaikinimo, esą tokia priemonė apriboja piliečių teises.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)