Kalbėdamas po Ministrų kabineto susitikimo, vykusio praėjus savaitei po to, kai vyriausybė įvedė antrą karantiną, nenurodantį uždaryti mokyklų ir universitetų, premjeras Antonio Costa sakė, kad mokyklų uždarymai prasidės penktadienį.

„Atsargumo dėlei mes turime ateinančioms 15 dienų nutraukti mokymo procesą“, – sakė A. Costa, pridurdamas, kad sprendimas tapo būtinas dėl „naujosios atmainos ir jos plitimo greičio.“

Portugalija šią savaitę kelis kartus sumušė per parą patvirtinamų mirčių nuo koronaviruso rekordą. Sveikatos tarnybos pranešė, kad vien ketvirtadienį per 24 valandas mirė 221 infekuotas pacientas.

Ankstesnę parą apie 10 mln. gyventojų turinčioje šalyje buvo užfiksuotas per parą patvirtinamų infekcijos atvejų antirekordas – 14 647.

Ketvirtadienį šis skaičius kiek sumažėjo ir sudarė 13 544.

Už atvejų šuolį daugiausiai atsakingas „britiškosios“ atmainos koronavirusas, kuris yra daug labiau užkrečiamas nei pirminis viruso variantas.

„Smarkiai padaugėjo užsikrėtimo šia atmaina atvejų“, – sakė premjeras, pridurdamas, kad jis šiuo metu yra atsakingas net už 20 proc. naujų infekcijų ir jau kitą savaitę gali sudaryti 60 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)