Išėjimo prie jūros neturinti Mongolija, dėl koronaviruso praėjusi griežtai kontroliuoti savo sienas, pernai užregistravo labai nedaug COVID-19 atvejų, tačiau lapkritį virusui pradėjus plisti šalies viduje buvo įvesti nauji suvaržymai.

Šią savaitę kilo pasipiktinimas po televizijos reportažo, kuriame buvo matyti, regis, neseniai pagimdžiusi moteris, į infekcinių ligų centrą perkeliama vien su ligoninės pižama ir plastikinėmis šlepetėmis, nors spaudė 25 laipsnių šaltis.

Po trečiadienio protestų prie vyriausybinių pastatų premjeras vyriausybės vardu atsiprašė ir sakė, kad nedelsdamas atsistatydins.

„Deja, padarėme klaidą perkeldami tą motiną, – sakė Uchnaagijnas Churelsuchas. – Spaudė širdį matant, kaip su ja buvo elgiamasi.“

Jis pridūrė: „Kaip premjeras, privalau prisiimti atsakomybę.“

Moters greitosios pagalbos automobilyje, glaudžiančios savo kūdikį, vaizdai išprovokavo įnirtingą kritiką, taip pat ir dėl to, kad pagal mongolų tradiciją moterys pirmą mėnesį po gimdymo turėtų vengti šalčio ir šalto maisto.

Trečiadienį maždaug 5 tūkst. protestuotojų, daugiausia jauno amžiaus, susirinko aikštėje priešais vyriausybės pastatus sostinėje Ulan Batore. Kai kurie protestuotojai nešėsi kūdikius simbolizuojančius ryšulėlius.

30 metų Ulzibajar Purevsuren laikė plakatą su užrašu „Atsistatydink“ ir sakė, kad atėjo pasiskųsti „nekompetentingais gydytojais“.

Vicepremjeras, kuris taip pat vadovavo nacionalinei kovos su pandemija komisijai, atsistatydino trečiadienį vakare, kaip ir sveikatos apsaugos ministras.

Skandalo centre atsidūrusių gimdymo namų direktorė ir infekcinių ligų centro vadovas taip pat atsistatydino.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)