„Meksika sveikina sienos statybos nutraukimą, DACA palankią imigracijos iniciatyvą ir kelią dvigubos pilietybės link“, – tviterio paskyroje rašė Meksikos užsienio reikalų ministras Marcelo Ebrardas.

Trumpinys DACA nurodo Atidėtų veiksmų atvykstančių vaikų atžvilgiu programą, skirtą įteisinti neteisėtai vaikystėje atvykusių jaunuolių imigracijos statusą, kurį D. Trumpas mėgino panaikinti.

Vienas pirmųjų J. Bideno darbų po trečiadienį įvykusios inauguracijos buvo įsako, atšaukiančio sienos JAV ir Meksikos pasienyje statybas, paskelbimas.

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras buvo vienas paskutiniųjų J. Bideną su pergale rinkimuose pasveikinusių aukšto rango lyderių. Jis tvirtino norėjęs palaukti, kol bus išspręsti teisiniai ginčai, D. Trumpui bandžius panaikinti rinkimų rezultatus.

Santykiai tarp kaimynių buvo taip pat įtempti ir po to, kai JAV buvusį Meksikos gynybos ministrą apkaltino ryšiais su karteliais.

Trečiadienį A. M. Lopezas Obradoras palinkėjo J. Bidenui sėkmės inauguracijos iškilmėse ir teigė, kad pritaria jo iškeltiems politikos prioritetams, įskaitant migracijos klausimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)