Feisbuke paskelbtoje žinutėje organizatoriai sakė, kad žmonės „negalės išeiti į gatves stebėti Šv. Patriko parado kovo 17 dieną“, ir paaiškino, kaip vietoje to šventė bus minima internete.

2019 metais renginys sutraukė apie 500 tūkst. žmonių, iš kurių apie 100 tūkst. buvo užsieniečiai, skelbė Airijos žiniasklaida.

2020 metų paradas buvo atšauktas, likus savaitei iki šventės, per kurią airiai tradiciškai suplūsta į užeigas paminėti šalies globėjo dienos.

Naujausiais antradienį paskelbtais oficialiais duomenimis, Airiją, kaip ir virtinę kitų pasaulio šalių, koronaviruso pandemija paveikė smarkiai – šalyje iš viso patvirtinti 176 839 COVID-19 atvejai, o viruso aukomis tapo 2 708 žmonės.

Oksfordo universiteto duomenimis, Airija šiuo metu pirmauja pasaulyje pagal vienam gyventojui tenkančių kasdien patvirtinamų COVID-19 atvejų skaičių.

Šalyje šiuo metu galioja jau trečiasis visuotinis karantinas, per kurį uždarytos visos mokyklos, nebūtinosios mažmeninės prekybos parduotuvės, užeigos ir restoranai.

Šalies premjeras Michaelas Martinas sakė, kad Airija šiuo metu susiduria su beprecedenčiu „infekcijų cunamiu“, kai dvi ankstesnes pandemijos bangas atlaikė su palyginti nedideliais mirčių ir infekcijos atvejų skaičiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)