K. Harris įeis į istoriją kaip pirmoji moteris, pirmoji nebaltaodė moteris ir pirmasis iš Pietų Azijos kilęs žmogus, užėmęs JAV viceprezidento postą.

Jos senelio iš motinos pusės gimtajame Thulasendrapuramo kaime, esančiame maždaug 350 km nuo pietinėje Indijos pakrantėje esančio Čenajaus miesto, žmonės džiaugėsi ir rinkosi švęsti.

„Labai didžiuojamės, kad indė išrenkama Amerikos viceprezidente“, – sakė mokytoja Anukampa Madhavasimhan.

K. Harris senelis prieš kelis dešimtmečius persikraustė į Tamil Nadu valstijos sostinę Čenajų. K. Harris velionė motina taip pat gimė Indijoje, o paskui išvyko į JAV studijuoti Kalifornijos universitete. Ji ištekėjo už jamaikiečio ir jiedu savo dukrai davė Kamalos vardą, kuris sanskrito kalba reiškia lotoso žiedą.

Prieš inauguraciją Thulasendrapuramo šventykloje buvo surengtos specialios maldos už K. Harris sėkmę. Apeigų metu šventikas pienu nuplovė hinduistų dievybės Ajanaro, siejamo su dievu Šiva, atvaizdą ir papuošė jį gėlėmis.

Prieš lapkritį įvykusius JAV rinkimus Thulasendrapuramo gyventojai taip pat surengė ceremoniją šventykloje, kurios metu linkėjo K. Harris sėkmės. Po jos pergalės vietos žmonės šventė degindami pirotechnikos priemones ir kaip religinę auką dalydami saldumynus bei gėles.

Tai šventei iškabinti K. Harris plakatai vis dar puošia kaimo sienas. Daug kas čia tikisi, kad ji 2024 metais taps JAV prezidente.

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas vengė klausimų dėl to, ar po ketverių metų sieks perrinkimo.

„Jei ji ateinančius ketverius metus rems Indiją, bus prezidentė“, – sakė G. Manikandanas, stebintis K. Harris politinę karjerą. Jo parduotuvėje išdidžiai demonstruojamas sieninis kalendorius su J. Bideno ir K. Harris atvaizdais.

Antradienį viena vegetarizmą propaguojanti organizacija atsiuntė kaimo vaikams dovanų K. Harris sėkmės proga – maisto paketų.