Trečiadienį buvo paskelbta apie septynis Pekine nustatytus COVID-19 atvejus, kurių šeši išaiškinti pietiniame Dasingo rajone.

Visi 1,6 mln. Dasingo gyventojų nebegali išvykti iš Pekino be specialaus valdžios leidimo ir neigiamo COVID-19 testo atsakymo, gauto per tris dienas iki kelionės, paskelbė rajono valdžia.

Dasinge taip pat uždrausti daugiau kaip 49 žmonių susibūrimai, „vestuvės turėtų būti atidėtos, o laidotuvės supaprastintos“. Darželinukai, pradinukai ir vidurinių mokyklų moksleiviai rajone turės būti ugdomi namuose.

Penkių Dasingo dalių, kur aptiktas koronavirusas, gyventojams nurodyta niekur neiti iš namų.

Dasinge yra vienas iš dviejų Pekino tarptautinių oro uostų.

Kinija iš esmė suvaldė virusą, nors likusioje pasaulio dalyje vis daugėja mirties nuo COVID-19 atvejų, o ligoninės yra perkrautos darbu.

Tačiau virtinė nedidelių lokalių protrūkių paskatino Kinijos pareigūnus nurodyti masiškai testuoti žmones, skelbti griežtas karantino priemones ir pasirengti tūkstančius gyventojų perkelti į karantino įstaigas, kad virusas vėl neišplistų.

Trečiadienį Kinija pranešė apie 103 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus, įskaitant septynis atvejus Pekine.

Protrūkiai, taip pat ir kaimyninėje Hebėjaus provincijoje, privertė paskelbti aukšto laipsnio pavojų prieš ateinančias Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių šventes.

Tuo metu kone 3 mln. gyventojų šalies šiaurės rytuose esančioje Dzilino provincijoje karantinas pirmadienį buvo paskelbtas vienam keliaujančiam pardavėjui užkrėtus daugiau kaip 100 žmonių.

Taip pat Kinijos šiaurės rytuose esančioje Heilongdziango provincijoje papeikimus gavo 16 pareigūnų, „neatlikusių savo pareigos“ ir neužkirtusių kelio pastarojo meto ligos židiniams, trečiadienį pranešė provincijos Komunistų partijos laikraštis „Heilongjiang Daily“.