Jei bus pritarta jos kandidatūrai, R. Levine gali tapti pirmuoju JAV Senato paskirtu federaliniu pareigūnu, neslepiančiu, jog yra translytis asmuo.

Pediatrę ir buvusią Pensilvanijos vyriausiąją gydytoją R. Levine šios valstijos sveikatos apsaugos sekretore 2017 metais paskyrė gubernatorius demokratas Tomas Wolfas. Ji tapo viena iš nedaugelio translyčių asmenų, išrinktų ar paskirtų į valdžios postus Jungtinėse Valstijose.

Tąsyk R. Levine kandidatūrą patvirtino respublikonų kontroliuojamas Pensilvanijos Senatas. Per pandemiją ji tapo valstijos kovos koronavirusu veidu.

“Dr. Rachel Levine užtikrins tvirtą vadovavimą ir būtiną kompetenciją, kurių mums reikia, kad padėtume žmonėms išgyventi šią pandemiją nepriklausomai nuo jų pašto indekso, rasės, tikėjimo, seksualinės orientacijos, lyties tapatybės ar neįgalumo, ir šiuo kritiniu laikotarpiu bei vėliau patenkintume visuomenės poreikius sveikatos apsaugos srityje“, – pažymėjo J. Bidenas išplatintame pareiškime.

„Ji yra istorinė ir itin kvalifikuota kandidatė padėti vadovauti mūsų administracijos pastangoms sveikatos apsaugos srityje“, – pridūrė jis.

Harvardo koledžą ir Tulane'o medicinos mokyklą baigusi R. Levine yra Valstijų ir teritorijų sveikatos apsaugos pareigūnų asociacijos (ASTHO) prezidentė. Ji yra parašiusi ne vieną mokslinį straipsnį apie opioidų krizę, medicininę marihuaną, paauglių sveikatą, valgymo sutrikimus ir LGBTQ sveikatos problemas.

J. Bidenas ir jo valdžios perėmimo komanda jau pradėjo derybas su Kongreso nariais, siekdami greičiau prastumti išrinktojo prezidento parengtą 1,9 trln. dolerių ekonomikos gaivinimo po koronaviruso pandemijos, Jungtinėse Valstijose jau pareikalavusios beveik 400 tūkst. gyvybių, planą. Plane numatyta papildomai pritraukti federalinių pareigūnų organizuoti masinį skiepijimą vakcinacijos centruose ir per pirmąsias 100 dienų „amerikiečiams sušvirkšti bent 100 mln. vakcinos nuo COVID-19 dozių“.

J. Bidenas taip pat sako, kad vienas pirmųjų jo darbų perėmus prezidento pareigas bus kreipimasis į amerikiečius su prašymu 100 dienų dėvėti kaukes, siekiant pažaboti užkrato plitimą.

Sveikatos apsaugos sekretoriumi J. Bidenas pasiūlė skirti Lotynų Amerikos kilmės Kalifornijos generalinį prokurorą Xavierą Becerrą.

Verslininkas Jeffas Zientsas bus J. Bideno administracijos atsako į koronaviruso pandemiją koordinatorius, užkrečiamųjų ligų ekspertė Rochelle Walensky vadovaus Ligų kontrolės ir prevencijos centrams (CDC), Vivekas Murthy taps vyriausiuoju šalies gydytoju, o Yale'io universiteto epidemiologė Marcella Nunez-Smith vadovaus darbo grupei, kuri bus atsakinga už sąžiningą ir teisingą vakcinų paskirstymą.

Vyriausiasis šalies užkrečiamųjų ligų specialistas Anthony Fauci taip pat glaudžiai bendradarbiaus su J. Bideno administracija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)