Apklausoje dalyvavo 2 035 žmonės, vyresni kaip 18 metų amžiaus. 40 proc. respondentų pareiškė esą už dabartinių apribojimų griežtinimą, dar 21 proc. VFR piliečių yra už tolesnį dabar galiojančių karantino priemonių taikymą. Tik 13 proc. apklaustųjų paragino panaikinti apribojimus, 17 proc. vokiečių yra už jų švelninimą.

8 proc. tyrimo dalyvių nepanoro išsakyti savo nuomonės šiuo klausimu. Be to, apklausos duomenimis, daugiau kaip pusė vokiečių (56 proc.) pritaria galimam komendanto valandos įvedimui šalyje, priešingos nuomonės yra 36 proc. respondentų.

Antradienį Vokietijos kanclerė Angela Merkel su regionų vadovais aptars karantino pratęsimo klausimą. Pasak šalies žiniasklaidos, ji nori sugriežtinti priemones dėl naujų atmainų koronaviruso plitimo. Per pasitarimą tikriausiai bus svarstoma galimybė įvesti komendanto valandą, apriboti visuomeninio transporto darbą, visiškai pereiti prie nuotolinio darbo ten, kur tai įmanoma.

Nuo gruodžio 16 d. šalyje galioja griežtos karantino priemonės. Dirba tik būtiniausiomis prekėmis prekiaujančios parduotuvės, uždaryti grožio salonai, kirpyklos, muziejai, teatrai, moksleiviai mokosi nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)