Tačiau teisėsaugos pareigūnai patikino, kad pavojaus visuomenei nėra ir kad gaisras, kaip manoma, inauguracijai pavojaus nekelia. Laikinasis Kapitolijaus policijos vadovas dėl visa pikta nurodė uždaryti teritoriją ir išvesti kai kuriuos repeticijos dalyvius, sakė pareigūnai.

Gesinti gaisro benamių stovykloje atvyko Kolumbijos apygardos, kuriai priklauso sostinė Vašingtonas, ugniagesiai.

Pats J. Bidenas repeticijoje nedalyvavo.

Kadencija baigiančio prezidento Donaldo Trumpo rėmėjų sausio 6 dieną sukeltos riaušės prie JAV Kapitolijaus kelia būgštavimų dėl trečiadienį įvyksiančios inauguracijos ceremonijos saugumo. Likus savaitei iki prezidento prisaikdinimo Slaptoji tarnyba ėmėsi sugriežtintų saugumo priemonių Kapitolijuje ir aplink jį. Vašingtone buvo dislokuota tūkstančiai Nacionalinės gvardijos narių, miesto centro gatvės blokuotos betono blokais.

Joe Bidenas

Nacionalinė alėja, kurioje per prezidentų inauguracijas paprastai susirenka didžiulės minios, šiemet Slaptosios tarnybos prašymu visiškai uždaryta.

Inauguracijos repeticijos dalyviai buvo skubiai išvesti nuo Kapitolijaus vakarinio fasado pusės. Repetavusiesiems, tarp jų kariuomenės orkestrui, buvo nurodyta eiti į vidų; jie buvo palydėti link slėptuvės Kapitolijaus komplekse.

Repeticijoje dalydavę žmonės pasakojo, kad pareigūnai jiems šaukė: „Tai ne pratybos“.

JAV Slaptoji tarnyba, atsakinga už saugumą inauguracijos metu, patikino, kad pavojaus visuomenei nėra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)