Vidaus reikalų ministerijos atstovas Khaledas Hayouni sakė, jog iš viso areštuoti 632 žmonės, pirmiausia „grupės žmonių nuo 15, 20 iki 25 metų amžiaus, deginusių padangas ir šiukšliadėžes saugumo pajėgų judėjimui blokuoti“.

Tunisas ketvirtadienį įvedė karantiną dėl sparčiai augančio COVID-19 atvejų skaičiaus. Ketvirtadienį taip pat buvo dešimtosios diktatoriaus Zine'o El Abidine'o Ben Ali nušalinimo per gatvių protestus metinės.

Tuo metu Gynybos ministerijos atstovas Mohamedas Zikri (Mohamedas Zikris) pažymėjo, kad kariuomenė nusiuntė pastiprinimų į kelias vietoves šalyje.

Anot Kh. Hayouni, kai kurie asmenys buvo sulaikyti, nes svaidė akmenis į policiją ir susirėmė su saugumo pajėgomis.

„Tai neturi nieko bendra su protesto judėjimais, garantuojamais įstatymų ir konstitucijos“, – pareiškė VRM atstovas.

„Protestai paprastai vyksta dienos metu... nesigriebiant jokių nusikalstamų veikų“, – pridūrė jis.

Kh. Hayouni duomenimis, per neramumus buvo sužeisti du policininkai.

Iškart nebuvo paskelbta, ar tarp jaunimo buvo sužeistųjų, o Kh. Hayouni nepatikslino, kokie kaltinimai gali būti pareikšti sulaikytiesiems.

Susirėmimai įvyko keliuose Tuniso miestuose, daugiausia darbininkų rajonuose, o tikslios neramumų priežastys lieka nežinomos.

Vis tik smurtas prasiveržė daugeliui šalyje augant pasipiktinimui dėl prastos viešųjų paslaugų kokybės, taip pat dėl politinės klasės, į valdžią atėjusios po 2011 metų revoliucijos, nesugebėjimo sklandžiai valdyti šalį.