Dvi raketos buvo paleistos iš Gazos Ruožo pakrantės rajono šalia pietinio Ašdodo miesto link, nurodoma ginkluotųjų pajėgų pareiškime.

„Atsakant į tai,.. naikintuvai smogė Gazos Ruožo teroristinei organizacijai „Hamas“ priklausantiems kariniams taikiniams, įskaitant tunelių kasimo vietas“, – pažymėjo kariuomenė.

Nebuvo gauta jokių pranešimų apie palestiniečių raketų padarytą žalą, o šaltiniai izraeliečių ginkluotosiose pajėgose leido suprasti, kad jos nukrito į Viduržemio jūrą.

Šaltiniai Gazos Ruožo saugumo pajėgose nurodė, kad izraeliečiai apšaudė „dirbamąją žemę“ anklavo pietiniame Kan Juniso rajone. Anot šaltinių, per tą ataką buvo padaryta materialinės žalos, bet niekas nenukentėjo.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už raketų paleidimą iš „Hamas“ kontroliuojamo anklavo.

Palestiniečiai Gazos Ruože ir Izraelio okupuotame Vakarų Krante ruošiasi parlamento rinkimams ir prezidento rinkimams, atitinkamai turintiems įvykti gegužę ir liepą, pirmąkart per pastaruosius 15 metų.

Šie balsavimai liudija apie „Hamas“ ir Vakarų Krantą kontroliuojančios palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso partijos santykių atšilimą.

Rinkimų datos buvo paskelbtos penktadienį išleistu M. Abbaso dekretu.

Per pastaruosius palestiniečių parlamento rinkimus 2006 metais „Hamas“ netikėtai iškovojo triuškinamą pergalę.

Po to balsavimo buvo trumpam suformuota vienybės vyriausybė, kuri netrukus subyrėjo. 2007 metais tarp abiejų palestiniečių pagrindinių politinių jėgų kilo kruvini susirėmimai, o „Hamas“ galiausiai perėmė Gazos Ruožo kontrolę.

Praėjusią savaitę Izraelio tankas smogė „vienam „Hamas“ kariniam postui“ Gazos Ruožo pietuose, reaguodamas į karinės transporto priemonės apšaudymą žydų valstybės pasienio pusėje, pranešė Izraelio kariuomenė.

Gruodžio pabaigoje „Hamas“ ir grupuotė „Islamo džihadas“ pakrantės anklave surengė bendras karines pratybas, per kurias buvo paleista raketų į jūrą. Tai buvo pirmieji tokio pobūdžio kariniai manevrai.

Palestiniečių pajėgos taip pat imitavo įvairius kovos su Izraelio kariuomene scenarijus, pranešė vienas AFP reporteris.

Tie įvykiai pažymėjo pirmojo „Hamas“ karo su Izraeliu 2008-aisiais metines. Tais pačiais metais islamistai perėmė valdžią Gazos Ruože.

Nuo to laiko islamistai ir žydų valstybė kariavo dar du kartus – 2012 ir 2014 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)