Marjorie Taylor Greene paskyra buvo blokuota dvylikai valandų, kai Kongreso narė paskelbė žinučių apie tariamą sukčiavimą per rinkimus Džordžijos valstijoje, kurioje ji gyvena.

„Twitter“ pažymėjo kaip „ginčijamas“ bent dvi M. Taylor Greene žinutes ir neleido jomis dalintis, nurodęs, kad jos gali skatinti smurtą.

Įstatymų leidėjos paskyra buvo suspenduota dėl „daugkartinių mūsų pilietinio sąžiningumo taisyklių pažeidimų“, sakė socialinio tinklo atstovė spaudai.

M. Taylor Greene, uoli kadenciją baigiančio JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkė, skelbė jo jokiais įrodymais nepagrįstus kaltinimus dėl esą suklastotų 2020 metų rinkimų.

Anksčiau ji taip pat reiškė paramą „QAnon“ sąmokslo teorijoms. „QAnon“ judėjimo šalininkai teigia, kad D. Trumpas kariauja slaptą karą su pasauline liberalia Šėtoną garbinančių pedofilų sekta.

D. Trumpas yra išreiškęs palaikymą M. Taylor Greene kaip „būsimai respublikonų žvaigždei“.

M. Taylor Greene yra viena iš virtinės įtakingų figūrų, kurių paskyras socialiniai tinklai blokavo po sausio 6 dienos riaušių JAV Kapitolijuje.

Praėjus dviem dienoms po to, kai D. Trumpo šalininkai šturmavo Kapitolijų, „Twitter“ suspendavo kadenciją baigiančio prezidento paskyrą. Taip pat buvo užblokuota daugiau nei 70 tūkst. paskyrų, siejamų su „QAnon“.

„Apple“ ir „Google“ pašalino iš savo mobiliųjų programėlių parduotuvių į „Twitter“ panašią programėlę „Parler“, populiarią tarp kraštutinių dešiniųjų pažiūrų asmenų. Vėliau technologijų milžinės „Amazon“ interneto padalinys pašalino „Parler“ iš savo duomenų centrų, iš esmės priversdamas šį socialinį tinklą išsijungti dėl serverių trūkumo.

Tai papiktino daugelį respublikonų, tvirtinančių, kad technologijų milžinės pažeidžia jų žodžio laisvę.

„Iš amerikiečių atimamos jų teisės ir jie nebegirdimi žmonių, kuriuos jie išrinko jiems atstovauti“, – nurodė M. Taylor Greene pareiškime, kurį išplatino po to, kai buvo suspenduota jos paskyra.

„Technologijų milžinėms juos nutildžius, jie nebegirdimi. Cenzūra turi liautis“, – teigė ji.

„Jei konservatorius drįsta išdėstyti politinę nuomonę, kuri laikoma neatitinkančia interneto taisyklių, jis sulaukia melagingų kaltinimų dėl „smurto kurstymo“ tiesiog už tai, kad yra konservatyvių pažiūrų“, – pridūrė M. Taylor Greene.

Praėjusią savaitę D. Trumpas tapo pirmuoju istorijoje JAV prezidentu, kuriam buvo dukart surengta apkalta. Atstovų Rūmai nubalsavo už tai, kad respublikonas būtų apkaltintas maišto kurstymu dėl jo šalininkų įsiveržimo į Kapitolijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)