Tokia priemonė papildytų netrukus šalyje įsigaliosiančių naujų suvaržymų dėl COVID-19 rinkinį.

Visi atvykstantieji į JK nuo pirmadienio 4 val. Grinvičo (6 val. Lietuvos) laiku turės karantinuotis ir pateikti neigiamą COVID-19 testo rezultatą, vyriausybei po naujų koronaviruso atmainų atsiradimo uždarius vadinamuosius „kelionių koridorius“ iš šalių, kur epidemiologinė padėtis yra geresnė.

Savaitraščio „The Sunday Times“ žiniomis, vyriausybė planuoja dar labiau sugriežtinti apribojimus – įpareigoti visus atvykstančius keliautojus savo sąskaita karantinuotis viešbučiuose ir šio reikalavimo laikymąsi užtikrinti pasitelkiant GPS ir veido atpažinimo technologijas. Panašią praktiką jau taiko tokios valstybės kaip Australija ar Naujoji Zelandija.

„Yra iššūkių dėl veikimo, įgyvendinimo, bet turime tai labai kruopščiai įvertinti, atsižvelgdami į kitų šalių patirtį“, – BBC televizijai sakė užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas (Dominikas Rabas).

„Bus patikrinimų namuose, bus patikrinimų pasienyje. Manau, kad tai veiksmingiausia priemonė, kurios šiuo metu galime imtis“, – pabrėžė jis.

„Be abejo, svarstysime ir kitas galimas priemones. Tačiau jos turi būti veiksmingos“, – pridūrė sekretorius.

Pirmadienį įsigaliosiančių priemonių buvo imtasi Britanijai penktadienį uždraudus atvykti iš Pietų Amerikos ir Portugalijos dėl nuogąstavimų, kad galėtų būti įvežta nauja koronaviruso atmaina iš Brazilijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)