„Jau 28 metus galime didžiuotis būdami Pasaulio ledo ritulio čempionatų partneriais. Tačiau mes taip gerbiame ir remiame žmogaus teises. Todėl „Škoda“ nerems 2021 m. Pasaulio ledo ritulio čempionato, jeigu Baltarusijai bus leista būta viena iš renginio šeimininkių,“ – tviteryje paskelbė „Volkswagen“ grupė, kuriai priklauso „Škoda“.

Automobilių gamintoja „Škoda“, kuri ledo ritulio čempionatus kaip pagrindinė oficiali rėmėja finansuoja nuo 1993 metų ir taip pat yra pagrindinė dviračių lenktynių „Tour de France“ rėmėja, praėjusiais metais pardavė per milijoną automobilių.

Sprendimas dėl čempionato gali būti priimtas sausio 25–26 dienomis, kai posėdžiaus Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) taryba.

Jeigu niekas nesikeis, gegužę ir birželį čempionatas vyks Baltarusijoje bei Latvijoje. Pastaroji jau pareiškė nenorinti, kad Baltarusija prisidėtų prie šio renginio.

Savaitės pradžioje IIHF vadovas Renė Faselis apsilankė Minske, kur Aliaksandras Lukašenka jį paragino pasipriešinti augančiam spaudimui dėl čempionato vietos pakeitimo.

Kiek anksčiau Čekijos užsienio reikalų ministras Tomas Petričekas pareiškė neįsivaizduojantis, kad čempionatas galėtų vykti Baltarusijoje, nes tai „legitimizuotų šį represinį režimą“.