Anot šaltinių, D. Trumpas ketina nuolat apsigyventi Palm Biče, nors kai kas iš jo būsimų kaimynų bando tam sutrukdyti.

Vašingtone valstybės departamentas pakvietė J. Bideną ir jo žmoną Jill apsistoti Blairo namuose, istorinėje rezidencijoje šalia Baltųjų rūmų, sausio 20 dieną vyksiančios inauguracijos išvakarėse, pranešė šaltiniai. Anot jų, Bidenai priėmė kvietimą, taip pratęsdami išrinktųjų prezidentų tradiciją.

Baltuosiuose rūmuose vis dar nežinoma, kur vyks gyventi kadenciją baigęs D. Trumpas. Padėjėjų manymu, tai galėtų būti rezidencija Mar-a-Lago, bet prezidentas neatskleidė jiems savo planų ir viešai nepaskelbė, ką darys palikęs Baltuosius rūmus, teigė šaltiniai.

J. Kushneris planuoja bent dalį laiko gyventi Majamyje kartu su savo žmona Ivanka Trump, sakė šaltiniai.

Tarp D. Trumpo padėjėjų, kurie galbūt ir toliau jam dirbs, minimas Nickas Luna, Ovaliojo kabineto operacijų direktorius ir D. Trumpo „asmeninis padėjėjas“, Molly Michael, D. Trumpo padėjėjo pavaduotoja, ir Cassidy Hutchinson, Baltųjų rūmų personalo vadovo Marko Meadowso padėjėja, teigė šaltiniai, pridurdami, kad. N. Lunos žmona, Cassidy Luna, prezidento padėjėjo pavaduotoja, galbūt talkins J. Kushneriui.

Šaltinai prašė neviešinti jų pavardžių, nes prezidentas viešai nepaskelbė šios informacijos ir dar gali persigalvoti.

Pasak dviejų šaltinių, susipažinusių su situacija, nors anksčiau tarp padėjėjų sklandė spėlionės, esą prezidentas gali išvykti anksčiau, dabar aiškėja D. Trumpo planai išvykti iš Vašingtono į Floridą sausio 20 dienos rytą.

Prezidentas sausio 8 dieną paskelbė nedalyvausiantis Joe Bideno inauguracijoje, netrukus po to, kai jo melagingi tvirtinimai, esą „rinkimai buvo pavogti“, pakurstė jo rėmėjus surengti kruvinas riaušes JAV Kapitolijuje.

Tai buvo paskutinė jo žinutė tviteryje iki tol, kai socialinis tinklas visam laikui užblokavo jo paskyrą, nerimaudamas, kad prezidentas gali juo naudotis toliau kurstydamas smurtą. JAV viceprezidentas Mike‘as Pence‘as – kuris supykdė D. Trumpą atsisakęs palaikyti jo siūlymą panaikinti rinkimų rezultatus ir kuris užsirūstino ant prezidento po įvykusių riaušių, – dalyvaus J. Bideno inauguracijoje.

Pagal Konstituciją prezidentai neprivalo dalyvauti savo įpėdinių inauguracijose, bet įprastai jie tą daro, taip simbolizuodami taikaus valdžios perdavimo svarbą.

Dėžės, fazano iškamša

Advokatas, atstovaujantis keletui D. Trumpo kaimynų, reikalauja, kad Palm Bičas paskelbtų, jog kadenciją baigiantis prezidentas negali gyventi Mar-a-Lago, ir cituoja sutartį, kurią jis yra sudaręs su miestu dešimtojo dešimtmečio pradžioje, kai pertvarkė valdą iš privačios rezidencijos į privatų klubą, rašo „The Washington Post“.

Kol kas nėra žinoma, kad miestas būtų ėmęsis kokių nors priemonių, kurios neleistų D. Trumpui ten gyventi.

D. Trumpo personalas jau pradėjo kraustytis iš Baltųjų rūmų. Trečiadienį vienas naujienų agentūros „Reuters“ fotografas nufotografavo prezidento patarėją prekybos klausimais, Peterį Navarro, kai šis nešė didelę, įrėmintą nuotrauką, kurioje užfiksuotas vienas iš D. Trumpo susitikimų su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu už Baltųjų rūmų ribų. Fotografai taip pat matė, kaip M. Meadowso žmona, Debbie Meadows, dėjo į automobilio bagažinę fazano iškamšą kartu su dėžėmis.