Avril Haines – buvusi Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) vadovo pavaduotoja ir buvusi Baracko Obamos administracijos patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pavaduotoja – penktadienį turėjo stoti prieš Senato Žvalgybos komitetą. Tačiau posėdžio išvakarėse buvo paskelbta, kad jis atidedamas iki kitos savaitės, nes mažiausiai vienas komiteto narys paprieštaravo, kad jis būtų rengiamas skubos tvarka, naujienų agentūrai AP sakė vienas asmuo, kalbėjęs anonimiškai, nes neturi įgaliojimų teikti informacijos žiniasklaidai šiuo klausimu.

„Nepaisant neįprastų aplinkybių Kapitolijuje, komitetas sąžiningai dirba, kad svarstymo procedūra vyktų kiek įmanoma greičiau ir būtų užtikrinta galimybė visiems komiteto nariams atviru ir uždaru formatu užduoti klausimų kandidatei“, – išplatintame pareiškime nurodė laikinai Žvalgybos komitetui pirmininkaujantis respublikonas iš Floridos Marco Rubio ir komiteto vicepirmininkas demokratas Markas Warneris iš Virdžinijos.

“Nacionalinės žvalgybos direktoriui tenka lemiamas vaidmuo prižiūrint 18 agentūrų, sudarančių mūsų nacionalinę žvalgybos bendruomenę, ir komitetas nekantriai laukia kitą savaitę įvyksiančių klausymų su ponia A. Haines“, – sakė senatoriai.

Apie numatytus klausymus buvo pranešta trečiadienį.

A. Haines pirmoji iš J. Bideno pasirinktų kandidatų stos prieš Senato komitetą, šalyje tvyrant nerimui dėl saugumo po praėjusią savaitę kadenciją baigiančio prezidento Donaldo Trumpo šalininkų surengto Kapitolijaus šturmo ir teisėsaugos institucijoms skelbiant informaciją apie galimas naujas grėsmes.