Vis dėlto, ir toliau bus taikomos išimtys tais atvejais, kai į kitą regioną važiuojama dirbti, spręsti sveikatos problemas arba kitais skubiais atvejais, po ministrų tarybos susitikimo teigė vyriausybės atstovai.

Nepaprastoji padėtis dėl koronaviruso Italijoje buvo pratęsta iki balandžio 30 d., lieka galioti ir komendanto valanda.

Nuo sausio 16 d. iki kovo 5 d. gyventojai per dieną galės aplankyti tik vieną ne savo namų ūkį ir susitikti tik su vienu žmogumi iš kito namų ūkio. Išimtys taikomos vaikams iki 14 m. ir žmonėms, kuriems reikia priežiūros.

Konkrečiuose regionuose taip pat galioja atskiri apribojimai, priklausomai nuo pavojaus lygį nurodančios spalvos, priskirtos regionui. Vyriausybė pristatė ir naują baltąją zoną, kurioje netaikomi beveik jokie apribojimai. Balta spalva regionui priskiriama tokiu atveju, jei trijų savaičių laikotarpiu 100 tūkst. gyventojų tenkančių užsikrėtimo atvejų skaičius tampa mažesnis nei 50.

Italijoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 pareikalavo daugiau nei 80 tūkst. žmonių gyvybių, bendras užsikrėtimo atvejų skaičius jau yra didesnis nei 2,3 mln. Italijoje paskiepyti 886 tūkst. žmonių.