„12 val. 10 min. prasidėjo krata naujienų agentūroje BelaPAN. Pas mus į biurą atėjo uniformuoti žmonės“, – nurodė ji savo paskyroje.

Pasak žurnalistės, Tyrimų komiteto atliekama krata yra susijusi su byla, iškelta žurnalistui Andrejui Aliaksandravui.

„Nori rasti su byla susijusių daiktų ir dokumentų“, – pridūrė T. Bublikava.

Pasak Baltarusijos žurnalistų asociacijos, per kratą niekas nebuvo sulaikytas, pareigūnai paėmė iš BelaPAN redakcijos technikos.

Tyrimų komiteto valdybos Minsko skyriaus atstovė Kaciaryna Harlinskaja naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad krata atlikta „nagrinėjant baudžiamąją bylą dėl masinių neramumų sostinėje faktų“.

Anksčiau buvo pranešta, kad ryšys su A. Aliaksandravu nutrūko sausio 12 dieną maždaug 14 valandą. Trečiadienį, sausio 13-ąją, paaiškėjo, kad jis buvo sulaikytas. Apie tai bendrovės BelaPAN direktoriui Dzmitryjui Navažylavui pranešė milicijoje, kai jis atvyko rašyti pareiškimą dėl žurnalisto dingimo. Kol kas jo sulaikymo aplinkybės nežinomos.

K. Harlinskaja trečiadienį „Interfax“ sakė, kad A. Aliaksandravas yra įtariamasis.

„Nurodytas pilietis sulaikytas dėl dalyvavimo veiksmuose, grubiai pažeidžiančiuose viešąją tvarką ir įvykusiuose Minsko miesto teritorijoje. Šiuo metu jo statusas – įtariamasis“, – sakė ji.

Baltarusiją jau šeštą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.