Valstybinės televizijos reportaže matyti, kaip raketos leidžiamos sausumo dalinių ir jūroje plaukiojančių laivų, bet nepateikė informacijos apie jų veikimo nuotolį arba kitų detalių.

Liepą Iranas pranešė išbandęs sparnuotąsias raketas, galinčias nuskrieti apie 280 kilometrų.

„Priešai turėtų žinoti, kad per bet kokį Irano jūrų sienų pažeidimą arba įsiveržimą būtų smogta sparnuotosiomis raketomis – tiek iš sausumos, tiek iš jūros“, – sakė naujausių manevrų atstovas admirolas Hamzeh Ali Kaviani.

Dviejų dienų pratybos prasidėjo trečiadienį, Irano karinėms jūrų pajėgoms priėmus į tarnybą iki šiol didžiausią jų karo laivą. Manevrai vyksta tvyrant padidėjusiai įtampai dėl Irano branduolinės programos ir Vašingtonui tęsiant šiitiškos respublikos spaudimo kampaniją.

Pastarosiomis savaitėmis Iranas suintensyvino savo pajėgų mokymus. Šeštadienį Revoliucinė gvardija Persijos įlankoje surengė didelį savo jūrų pajėgų paradą, o savaite anksčiau Irane vyko dideli dronų manerai maždaug pusėje šalies teritorijos.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas 2018 metais išvedė Vašingtoną iš daugiašalio susitarimo, pagal kurį Teheranas įsipareigojo apriboti savo branduolinę veiklą mainais į ekonominių sankcijų panaikinimą. D. Trumpas tarp šio pasitraukimo priežasčių minėjo Irano balistinių raketų programą.