Infekcija buvo patvitinta filipiniečiui, gruodį verslo reikalais keliavusiam į Dubajų ir sausio 7 d. sugrįžusiam į Manilą, sakė šalies Sveikatos apsaugos departamentas.

Jis nuo pat atvykimo yra saviizoliacijoje, pridūrė departamentas.

Su juo drauge keliavusiai moteriai atlikto testo rezultatas buvo neigiamas, tačiau ji taip pat saviizoliavosi, sakė departamentas.

„Abu sugrįžę filipiniečiai prieš išvykimą į Dubajų neturėjo sąlyčio su užsikrėtusiaisiais“, – sakoma departamento pranešime.

„Buvo atliktas greitas kontaktų atsekimas... identifikuoti kontaktavusieji yra besimptomiai ir šiuo metu laikosi griežto namų karantino“, – priduriama pranešime.

Departamentas taip pat sakė gavęs skrydžio, kuriuo grįžo infekuotasis, keleivių žiniaraštį, kad galėtų informuoti kitus keleivius.

Filipinai dėl naujosios atmainos viruso yra uždraudę į šalį patekti žmonėms iš daugiau nei 30 šalių, tačiau leidžia sugrįžti filipiniečiams, jei šie po atvykimo laikosi griežtų saviizoliacijos taisyklių.

Laikinas draudimas turėtų pasibaigti šį penktadienį, tačiau sveikatos ekspertai yra rekomendavę jį pratęsti.

Trečiadienį šalyje patvirtintų koronaviruso atvejų skaičius siekė 492 700, per pastarąją parą patvirtinus dar 1 453 naujas infekcijas, o aukų skaičius išaugo iki 9 699, per parą mirus dar 146 infekuotiems pacientams.