Iškart nebuvo paskelbta, ar aptiktas įrenginys yra kabinos pokalbių ar skrydžio duomenų savirašis.

Radinys turėtų padėti tyrėjams atsakyti į klausimą, kodėl oro laineris „Boeing 737-500“ šeštadienį per smarkų lietų vos pakilęs nukrito į jūrą iš apytiksliai 3 000 m aukščio.

Šalies televizijos parodė, kaip narai į Džakartos uostą gabena pripučiama valtimi didelį baltą konteinerį su prietaisu. Jis turi būti perduotas Nacionaliniam transporto saugumo komitetui (NTSK), prižiūrinčiam katastrofos tyrimą.

Vienas karinis laivas anksčiau užfiksavo stiprius signalus, skleistus abiejų savirašių. Šie prietaisai buvo palaidoti jūros dugne po tonomis aštrių nuolaužų, pažymėjo karinių jūrų pajėgų vadas admirolas Yudo Margono.

Pasak jo, antradienį ieškant prietaisų buvo dislokuota mažiausiai 160 narų.

Daugiau nei 3 600 gelbėtojų, 13 sraigtasparnių, 54 dideli laivai ir 20 laivelių naršė kiek šiauriau Džakartos esančią akvatoriją, kur sudužo 182-uoju reisu skridęs lėktuvas, ir 23 m gylyje surado orlaivio nuolaužų bei žmonių palaikų.

Lig šiol ieškotojai išsiuntė 74 maišus su palaikais policijos identifikavimo ekspertams, kurie pirmadienį pranešė atpažinę pirmąją auką – 29 metų stiuardą Okky Bismą.

Jo žmona Aldha Refa, taip pat dirbanti „Sriwijaya Air“ stiuardese, pasidalijo savo sielvartu socialiniuose tinkluose.

„Mano vyras buvo mylintis, atsidavęs ir labai geras žmogus, – parašė ji „Instagram“. – Dangus yra tavo vieta, brangusis... būk ten ramus.“

Gedintys artimieji teikia mėginius DNR tyrimams atlikti, o policija sako, kad rezultatai turėtų paaiškėti po 4–8 dienų.

Anot nacionalinės policijos atstovo Rusdi Hartono, buvo paimti maždaug 53 DNR mėginiai, tačiau jų prireiks dar daugiau, ypač kalbant apie aukų tėvus ir vaikus.

NTSK nurodė, kad tirti katastrofą padės JAV Nacionalinė transporto saugumo administracija.

Komiteto pirmininkas Soerjanto Tjahjono atmetė galimybę, kad lėktuvas suiro ore, įvertinęs narų rastų nuolaužų būklę. Anot jo, laineris buvo nepažeistas, kol rėžėsi į vandenį, nes nuolaužos buvo aptiktos vienoje vietoje, o ne išsibarsčiusios plačioje akvatorijoje, kaip būtų buvę incidento ore atveju.