Kaip pirmadienį informavo pareigūnai, 72 metų prezidentui buvo testu patvirtinta besimptome COVID-19 forma, todėl jis izoliavosi prezidento rūmuose Lisabonoje.

Tačiau naujausiame pareiškime nurodoma, kad „naktį atlikto testo rezultatas... yra neigiamas“.

„Prezidentas izoliuosis, laukdamas patvirtinamojo testo“, – priduriama pareiškime.

Portugalijai gresia naujas karantinas, per pastarąją parą nustačius 122 mirties atvejus – rekordinį prieaugį nuo pandemijos pradžios – ir pirmadienį hospitalizavus beveik 4 tūkst. žmonių.

Ministras pirmininkas Antonio Costa sakė, kad socialistų vyriausybė rengiasi trečiadienį paskelbti apie suvaržymus, panašius į tuos, kurie buvo įvesti per pirmąjį karantiną pernai kovą.

Sekmadienį oficialiai prasidėjusi sausio 24 dieną vyksiančių prezidento rinkimų kampanija apribota iki minimumo ir bus sustabdyta, kai bus įvestas naujas karantinas.

Viešosios nuomonės apklausos rodo, kad konservatorius M. Rebelo de Sousa turėtų būti perrinktas naujai kadencijai jau pirmajame rinkimų ture.

Praėjusį trečiadienį prezidentas kelias valandas praleido „administracinėje izoliacijoje“, kai vienam iš jo aplinkos žmonių buvo nustatyta COVID-19.

Tąsyk M. Rebelo de Sousai atlikto koronaviruso testo rezultatai buvo neigiami. Prezidentas nesikarantinavo, nes jo kontaktas su užsikrėtusiu asmeniu buvo laikomas „mažos rizikos“.