Toks sprendimas priimtas po D. Trumpo šalininkų surengto išpuolio JAV Kapitolijuje, praneša „The New York Times“ (NYT).

Kaip nurodoma prezidento mokesčių deklaracijose JAV Vyriausybės etikos tarnybai, „Deutsche Bank“ yra didžiausias D. Trumpo skolintojas. „Trump Organization“, D. Trumpo įmonių grupei, kurią šiuo metu prižiūri du jo sūnūs, bankas yra suteikęs paskolų už iš viso 340 mln. dolerių.

Šio žingsnio, apie kurį, remdamiesi su „Deutsche Bank“ sprendimu susipažinusiu šaltiniu, pranešė NYT, imtasi tuo metu, kai „Signature Bank“, kuriame D. Trumpas turi banko sąskaitą, paragino prezidentą atsistatydinti.

„Prezidento atsistatydinimas labiausiai atitiktų mūsų tautos ir Amerikos žmonių interesus“, – sakoma „Signature Bank“ tinklalapyje paskelbtame pranešime.

„Deutsche Bank“ atstovai šiuo metu atsisako komentuoti NYT paskelbtą informaciją. Kol kas „Trump Organization“ ir Baltieji rūmai neatsako į žurnalistų skambučius.

„Deutsche Bank“ JAV padalinio vadovė Christiana Riley praeitą savaitę pasmerkė trečiadienį vykusį išpuolį Vašingtone.

„Didžiuojamės savo Konstitucija ir palaikome tuos, kurie nori jos laikytis, kad užtikrintų, jog žmonių valios būtų laikomasi ir įvyktų taikus valdžios perdavimas“, – rašė ji.

Lapkritį „Reuters“ skelbė, kad „Deutsche Bank“ ieško būdų nutraukti ryšius su D. Trumpu po JAV prezidento rinkimų, nes bankas esą sulaukia pernelyg neigiamo žiniasklaidos dėmesio dėl ryšių su juo.

„Deutsche Bank“ paskolas D. Trumpui davė golfo aikštyno Majamyje ir viešbučių Vašingtone bei Čikagoje statyboms.

Šią savaitę D. Trumpas susilaukė atsako ir iš profesionalaus golfo pasaulio, kai golfo turnyrų organizatorius Jungtinėse Valstijose PGA ir golfo organizacija R&A atsisakė bet kokių ryšių su dviem kadenciją baigiančio prezidento aikštynais.

Tuo metu socialiniai tinklai „Twitter“ ir „Facebook“ užblokavo D. Trumpo paskyras.

JAV demokratai antradienį inicijavo antrą apkaltos procesą prezidento D. Trumpo atžvilgiu, jei viceprezidentas Mike'as Pence'as ir vyriausybė nepašalintų jo iš pareigų.

Šis žingsnis, kuris grasina sugriauti vieną kadenciją dirbusio prezidento būsimus politinius užmojus, bus siautulinga ketverių metų kontroversijų kulminacija prieš jo įpėdinio Joe Bideno inauguraciją sausio 20-ąją.

Demokratai pateikė Atstovų Rūmams rezoliuciją, raginančią M. Pence'ą pasinaudoti 25-ąja Konstitucijos pataisa ir pašalinti D. Trumpą iš Baltųjų rūmų.

Atstovų Rūmų respublikonai užblokavo skubų balsavimą dėl rezoliucijos, o demokratai savo ruožtu pateikė apkaltos D. Trumpui aktą dėl „sukilimo kurstymo“ – dėl jo vaidmens trečiadienį jo šalininkams šturmuojant JAV Kapitolijų.

„Tai buvo bandymas įvykdyti perversmą, nuversti vyriausybę, ir mes, kaip Kongresas, turime į tai atsakyti“, – kiek vėliau žurnalistams sakė rezoliuciją pateikęs Atstovų Rūmų narys Davidas Cicilline.

„Turime ypatingą pareigą patraukti atsakomybėn visus, kas kaip nors dalyvavo, nuo prezidento iki visų kitų“, – sakė jis.

Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi sukritikavo respublikonus dėl demokratų pateiktos rezoliucijos, kuria viceprezidentas ir vyriausybė raginami pasinaudoti 25-ąja Konstitucijos pataisa, blokavimo.

„[Atstovų] Rūmų respublikonai atmetė šį įstatymo projektą Amerikai apsaugoti, sudarydami sąlygas tęstis prezidento trikdantiems, nestabiliems ir beprotiškiems kurstymo maištauti veiksmams, – sakoma N. Pelosi pareiškime. – Jų bendrininkavimas kelia pavojų Amerikai, griauna mūsų demokratiją ir privalo liautis.“

N. Pelosi nurodė, kad antradienį Atstovų Rūmuose bus balsuojama dėl minimos rezoliucijos.

„Mes taip pat raginame viceprezidentą atsakyti per 24 valandas po jos priėmimo“, – sakė ji.

D. Trumpas pastarosiomis dienomis daugiausia tylėjo – padarė keletą pareiškimų ir nerengė spaudos konferencijų. Jo mėgstama platforma „Twitter“ užblokavo jo paskyrą dėl kalbos, kuri gali kurstyti smurtą.

Kaip pranešama, jis planuoja antradienį keliauti į Teksasą. Tai bus viena iš paskutinių jo kaip prezidento kelionių. Pranešama, kad ten jis kalbės apie sėkmę įgyvendinant savo pažadą pastatyti sieną pasienyje, kad imigrantai iš Meksikos nepatektų į JAV.