Kaip rašo „Reuters“, aplink sostinę Pekiną išsidėsčiusioje Hebėjaus provincijoje užfiksuoti 82 iš 85 naujų vietinių praėjusios paros COVID-19 atvejų, Liaoningo provincijoje – du, o Pekine – vienas. Šalyje taip pat nustatyta 18 įvežtinių ligos atvejų.

Iš viso pastarąją parą Kinijoje patvirtinti 103 COVID-19 atvejai, o tai yra didžiausias naujų susirgimų skaičius nuo liepos 30 d., kuomet nustatyti 127 atvejai.

Nors naujų atvejų skaičiai yra kur kas mažesni nei 2020 m. pradžioje, kai Kinijoje siautėjo koronaviruso epidemija, valdžia skuba imtis veiksmų ir užkirsti kelią dar vienai pandemijos bangai.

Hebėjaus provincijos sostinėje Šidziadžuange įvestas karantinas, o gyventojams uždrausta išvykti iš miesto. Taip pat nutraukta viešojo transporto veikla.

Pirmadienį Hebėjaus kelių eismo tarnyba pranešė, kad provincijoje bus uždaryta dalis greitkelių, o dėl COVID-19 prevencijos visiems automobiliai, registruotiems Šidziadžuange ir Singtajuje, kitame šios provincijos mieste, bus neleista išvykti.

Pirmadienį Kinijoje taip pat nustatyti 76 nauji besimptomiai COVID-19 atvejai, tačiau į bendrą statistiką Kinija jų neįtraukia.

Iš viso Kinijoje patvirtintų ligos atvejų skaičius siekia 87 536, o mirčių skaičius nesikeičia – 4 634.