Kabinos pokalbių ir skrydžio duomenų savirašiai galėtų padėti atsakyti į klausimą, kodėl oro bendrovės „Sriwijaya Air“ lėktuvas „Boeing 737-500“ šeštadienį per mažiau nei minutę nukrito į Javos jūrą iš apytiksliai 3 000 m aukščio.

Tyrėjai lig šiol nepateikė konkrečių atsakymų, kodėl lėktuvas sudužo maždaug keturios minutės po pakilimo iš Džakartos, tačiau sekmadienį jie pareiškė nustatę „juodųjų dėžių“ buvimo vietą.

Per operaciją, kurioje dalyvauja 2,6 tūkst. žmonių, taip pat dešimtys laivų ir sraigtasparnių, iš jūros, kur gylis siekia 23 metrus, traukiamos kūnų dalys, deformuotos nuolaužos ir keleivių drabužiai.

Indonezijos karinio jūrų laivyno pateiktose povandeninėse nuotraukose matyti nuolaužomis nusėtas jūros dugnas.

Maišai su žmonių palaikais buvo apipurškiami dezinfekcijos priemone, o paskui gabenami į vieną policijos ligoninę, kur tyrėjai tikisi nustatyti aukų tapatybes, lygindami jų palaikų ir gyvų artimųjų DNR.

Visi pustuščiu orlaiviu skridę 62 keleiviai ir įgulos nariai buvo Indonezijos piliečiai. Tarp aukų yra 10 vaikų.

„Šiandien plečiame paieškos akvatoriją... ir renkame viską, ką tik galime ištraukti – nuolaužas ar aukas“, – pirmadienį žurnalistams sakė Indonezijos paieškos ir gelbėjimo agentūros sudužimo operacijų vadovas Rasmanas M. S.

„Operacija bus vykdoma visą parą. Jokių pertraukų nebus. Kuo greičiau surasime aukas, tuo geriau“, – pridūrė jis.