O. Veranas radijui „Europe 1“ sekmadienį vakare tikino, kad daugiau nei 50 tūkst. „Moderna“ vakcinos dozių į Prancūziją atvyks pirmadienį, o tada jos bus paskirstytos miestams ir miesteliams nuo Strasbūro šalia Vokietijos pasienio iki Nicos prie Viduržemio jūros, kur šiuo metu koronavirusas siaučia labiausiai.

Kaip teigė O. Veranas, „Moderna“ vakcinos dozės skiepijimo centrus pasieks iki trečiadienio ir jomis bus skiepijama kartu kartu su jau turima „Pfizer-BioNTech“ vakcina.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešime teigė, kad iki liepos Prancūziją pasieks 8 mln. „Moderna“ vakcinos dozių.

Kaip ir „Pfizer-BioNTech“ atveju, „Moderna“ vakcina yra skiriama dviem dozėmis su kelių savaičių pertrauka.

„Moderna“ vakcina kelia mažiau logistinių iššūkių, nes ją laikyti reikia tik -20 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje. Tuo metu „Pfizer-BioNTech“ vakcina turi būti laikoma -80 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Vyriausybė susilaukė itin daug kritikos dėl lėtos vakcinacijos kampanijos pradžios, tačiau, kaip teigė O. Veranas, iki savaitgalio pabaigos Prancūzijoje buvo paskiepyta jau daugiau nei 100 tūkst. žmonių.

Tiesa, kaimyninėje Vokietijoje paskiepytų žmonių skaičius jau perkopė pusę milijono, o Jungtinėje Karalystėje skiepijama po 200 tūkst. žmonių per dieną.