Prie socialinio tinklo „Parler“ ėmė masiškai jungtis konservatyvių pažiūrų vartotojai, besiskundžiantys cenzūra kitose socialinės žiniasklaidos priemonėse.

Šios programėlės populiarumas ypač išaugo pastaraisiais mėnesiais. Po neramumų Kapitolijuje daug didesnis socialinis tinklas „Twitter“ visiems laikams pašalino JAV prezidento Donaldo Trumpo paskyrą, o jau šeštadienį „Parler“ puikavosi pirmoje vietoje „Apple“ mobilių programėlių parduotuvėje.

„Parler“ ėmė plisti žinutės palaikančios į Kapitolijų įsiveržusius riaušininkus ir raginimai rengti naujas demonstracijas. Tai paskatino „Google“ pašalinti šią programėlę iš savo „Google Play“ platformos.

Šeštadienį ji taip pat buvo išimta ir iš „Apple App Store“.

Tuo metu „Amazon“ nebeteiks „Parler“ debesų kompiuterijos paslaugų, teigdama, kad šis socialinis tinklas per lėtai reaguoja į jame talpinamus smurtą skatinančius pranešimus, o tai pažeidžia „Amazon“ paslaugų teikimo taisykles.

„Parler“ įkūrėjas Johnas Matzas patvirtino, kad socialinis tinklas gali būti nepasiekiamas visą savaitę, kol bus rastas naujas debesų kompiuterijos paslaugų tiekėjas.