Zia Wadano, kuris anksčiau dirbo keliose žiniasklaidos priemonėse Afganistane, nužudymas yra vėliausias iš virtinės tikslinių žmogžudysčių, sukrėtusių šalį.

Z. Wadanas ir jo kolegos žuvo rytinės piko valandos metu rytinėje sostinės dalyje, žurnalistams sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Tariqas Arianas.

„Į automobilį, kuriuo važiavo Zia Wadanas, nusitaikyta savadarbiu sprogstamuoju įrenginiu... Wadanas ir jo du kolegos žuvo“, – nurodė ministerijos atstovas ir pridūrė, kad dar vienas asmuo buvo sužeistas.

Už sprogdinimą atsakomybės dar neprisiėmė jokia grupuotė.

Z. Wadanas buvo Nacionalinių visuomenės apsaugos pajėgų atstovas. Tai yra Vidaus reikalų ministerijos saugumo tarnyba, dislokuojanti apsaugą prie tarptautinių organizacijų visame Afganistane.

Afganistaną pastaraisiais mėnesiais krečia nuolat intensyvėjantis kruvinas smurtas, o nauja tikslinių nužudymų tendencija pasėjo baimę, ypač Kabule.

Nepaisant taikos derybų tarp vyriausybės ir Talibano, vis dažniau kėsinamasi į įtakingus asmenis, įskaitant žurnalistus, politikus ir teisių gynėjus.

Tarp nužudytųjų nuo lapkričio mėnesio yra Kabulo provincijos gubernatoriaus pavaduotojas, penki žurnalistai ir įžymus rinkimų aktyvistas.