Bendrovė informavo, kad laineryje „Boeing 737-500“ buvo 62 žmonės – 56 keleiviai ir šeši įgulos nariai. Lėktuvas apie 13 val. 56 min. vietos (8 val. 59 min. Lietuvos) laiku pakilo iš Džakartos Soekarno-Hattos (Sukarno-Hatos) tarptautinio oro uosto į Pontianako miestą Borneo saloje, o ryšys su juo dingo apie 14 val. 40 min. (9 val. 40 min.), nurodė Susisiekimo ministerija. Paprastai šis skrydis trunka apie 1,5 valandos.

Susisiekimo ministras Budi Karya Sumadi vėliau šeštadienį nurodė, kad lėktuve buvo 50 keleivių, įskaitant 10 vaikų, ir 12 įgulos narių. Ministras taip pat patikslino, kad tarp vaikų buvo trys mažamečiai.

Skrydžių stebėsenos portalo „FlightRadar24“ rodo, kad lėktuvas buvo pakilęs į maždaug 3 350 metrų aukštį ir staigiai nusileido iki 76 metrų ir dingo iš radarų ekranų.

„Sriwijaya Air“ reiso #SJ182 [lėktuvas] greičiau nei per minutę nusileido daugiau kaip 10 000 pėdų [apie 3 km], praėjus apie keturioms minutėms lost po pakilimo iš Džakartos“, – „FlightRadar24“ oficialioje „Twitter“ paskyroje paskelbtoje žinutėje.

„Pasiuntėme savo komandą, laivų ir greitaeigių katerių į vietą, kurioje, kaip įtariama, [laineris] nukrito praradus ryšį“, – žurnalistams sakė agentūros aukšto rango pareigūnas Bambangas Suryo Aji.

Numanoma katastrofos vietas yra netoli turistų pamėgtų salų, plytinčių šalia Indonezijos sostinės Džakartos pakrantės.

Televizija „Kompas“ pranešė, kad vienas žvejys rado nuolaužų jūroje prie salų netoli Džakartos, bet kol kas nebuvo įmanoma patvirtinti, ar jos yra dingusio orlaivio liekanos.

Šeštadienio popietę paskelbta, kad kad dingo iš Džakartos pakilęs „Sriwijaya Air“ lėktuvas. Remiantis „FlightRadar“ duomenimis, ryšį su skrydžių kontrole prarado 26 metų „Boeing 737-500“, skridęs iš Indonezijos sostinės Džakartos į Pontianako miestą. Kol kas nežinoma, kiek lėktuve buvo žmonių, skelbia „Bloomberg“.

„Sky News“ skelbia, kad skrydžių bendrovė šiuo metu renka visą reikalingą informaciją. Atstovai teigia, kad „Sriwijaya Air“ palaiko ryšius su susijusiais šaltiniais, bandoma gauti kuo daugiau duomenų“.
„FlightRadar24“ tviteryje skelbia, kad lėktuvas „vos per minutę“ prieš prarasdamas ryšį neteko daugiau nei trijų kilometrų aukščio.

„Prarastas ryšys su „Sriwijaya“ lėktuvu, kurio šaukinys SJY182, [išskridusiu] iš Džakartos į Pontianaką [Borneo saloje]", – sakė ministerijos atstovas Adita Irawati.

Atstovas pridūrė, kad su laineriu paskutinį kartą buvo susisiekta 14 val. 40 min. vietos (9 val. 40 min. Lietuvos) laiku.

Kol kas neaišku, kiek keleivių ir įgulos narių buvo laineryje „Boeing 737-500“, turinčiu apie 130 vietų. Pigių skrydžių bendrovė nurodė tirianti incidentą.

Skrydis iš Džakartos Soekarno-Hattos tarptautinio oro uosto į Pontianaką paprastai trunka apie 1,5 valandos.

Pasak A. Irawati, tyrimą tarip pat pradėjo Indonezijos paieškų ir gelbėjimo agentūra bei Nacionalinė transporto saugumo komisija.

2018 metų spalį 189 žmonės žuvo nukritus bendrovės „Lion Air“ lėktuvui „Boeing 737 MAX“ nukritus į Javos jūrą praėjus maždaug 12 minučių po pakilimo iš Džakartos per įprastą valandos trukmės skrydį.

Po šios katastrofos ir vėlesnio to paties tipo lėktuvo sudužimo Etiopijoje „Boeing“ turėjo sumokėti 2,5 mlrd. dolerių baudų dėl kaltinimų, kad bendrovė apgaudinėjo priežiūros institucijas, kontroliavusias „737 MAX“ vystymo programą. Šių lainerių skrydžiai po dviejų pražūtingų katastrofų buvo įšaldyti visame pasaulyje.