Nuo šeštadienio 9 val. 40 min. vietos laiku (3 val. 40 min. Lietuvos laiku) neribotam laikui buvo sustabdytos visos Šidziadžuango miesto metro linijos, siekiant užkirsti kelią tolesniam užkrato plitimui, pranešė visuomeninis transliuotojas CCTV.

Pasak valstybinės žiniasklaidos, vėliau tądien mieste taip pat buvo sustabdytas ir keleivinių autobusų eismas.

Nuo protrūkio pradžios sausio 2 dieną tarnybos teritorijoje užfiksavo 347 koronaviruso atvejus. Šeštadienį Hubėjaus sveikatos apsaugos komisija pranešė apie dar 30 naujų infekcijos atvejų, iš kurių 16 yra besimptomiai.

Ankstesnę dieną Šidziadžuango ir Singtajaus miesto, esančio 125 km į pietus nuo provincijos sostinės, gyventojai buvo paraginti nepalikti savo miestų, nebent tai būtų būtina.

Siekdamos apriboti gyventojų judėjimą, valdžios institucijos taip pat uždraudė privačių transporto priemonių išvykimą už miestų ribų ir nutraukė susisiekimą tarpmiestiniais autobusais.

Gyventojų bendruomenės taip pat sukūrė „uždaro valdymo sistemas“, o tai reiškia, kad gyventojai gali patekti, tačiau negali palikti savo gyvenamųjų zonų, išskyrus neatidėliotinus atvejus, skelbė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Maždaug 3 tūkst. medicinos darbuotojų buvo mobilizuoti padėti įvykdyti masinio testavimo kampaniją 11 mln. gyventojų turinčiame Šidziadžuango mieste, o visa provincija perėjo prie „karinio režimo“, siekiant suvaldyti viruso protrūkį.

Būtent Hubėjaus provincijoje pernai prasidėjo visą pasaulį nusiaubusi koronaviruso pandemija, pasaulyje pareikalavusi jau beveik 2 mln. gyvybių. Užsikrėtusiųjų skaičius artėja prie 89 mln.
Kinijoje nuo pandemijos pradžios užfiksuota daugiau kaip 87 tūkst. infekcijos atvejų ir 4,6 tūkst. mirčių.