Skelbdamas apie karantiną sveikatos apsaugos ministras Konstantinas Joanas pareiškė, kad naujos priemonės, galiosiančios nuo sekmadienio bent iki sausio 31 dienos, yra skirtos salos valstybės sveikatos apsaugos sistemai apsaugoti.

„Artimiausias tris savaites turėsime pasilikti savo namuose, kad sustabdytume viruso plitimą“, – žurnalistams sakė K. Joanas.

„Šiomis pastangomis siekiama smarkiai apriboti socialinius ir profesinius susibūrimus namuose bei darbovietėse, nes būtent ten išaiškinama daugiausiai atvejų“, – pridūrė jis.

Pagal naujas taisykles žmonėms bus leidžiama palikti namus tik dukart per dieną ir tik būtinais atvejais ar norint pasportuoti, o visos nebūtinos įmonės bus uždarytos.

Kitaip nei per kovo mėnesį įvestą pirmą karantiną, uostai ir oro uostai neužsidarys.

Norint išeiti iš namų pasportuoti, apsipirkti, išvykti į darbą ar nenumatytais atvejais, gyventojai, kaip ir kovą, iš pradžių turės gauti atitinkamą leidimą teksto žinute.

Mokyklos bus uždarytos, mokiniai sugrįš prie nuotolinio mokymosi, tačiau darželiai dirbs toliau.

Savo duris taip pat teks uždaryti mažmeninės prekybos parduotuvėms, kirpykloms, kino ir dramos teatrams, sporto klubams ir muziejams.

Lapkričio 30 dieną Kipras, siekdamas suvaldyti pandemiją, įsivedė komendanto valandą. Prieš Kalėdas šalyje užsidarė svetingumo įmonės ir prekybos centrai, o paskui įsigaliojo draudimas per šventes lankytis svečiuose.

Kasdien nuo 21 iki 5 val. galiojanti komendanto valanda neatšaukiama, o varžybas bus leidžiama rengti tik aukščiausio lygio lygoms. Visi socialiniai ir vieši susibūrimai taip pat draudžiami.

Nepaisant jau galiojančių apribojimų, COVID-19 atvejų skaičius šalyje tebeauga. Iki šiol didžiausias aukų skaičius nustatytas gruodį, o šiuo metu fiksuojami rekordiniai hospitalizuojamų pacientų skaičiai.

Gruodžio mėnesį iš viso buvo užregistruota 12 086 susirgimo atvejų – daugiau nei per ankstesnius devynis mėnesius kartu sudėjus.

Gruodį taip pat buvo užfiksuota daugiau nei pusė visų 140 mirties nuo koronaviruso atvejų, nustatytų nuo protrūkio pradžios.

Sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad Kipre buvo išaiškinti 427 nauji COVID-19 atvejai – taigi, bendras jų skaičius išaugo iki 26 208.