Pareigūnai šiuos veiksmus pavadino „šlykščia ir visiškai nepriimtina ataka“.

Apgavikas gruodžio 30 dieną pasibeldė į pensininkės duris Londone pietvakariniame priemiestyje Serbitone ir prisistatė Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos (NHS) darbuotoju.

Moteriškė pakvietė jį užeiti į kambarį, kur vyras įsmeigė jai į ranką „į smigę panašiu prietaisu“, o paskui paprašė sumokėti 160 svarų, teigdamas, kad ši suma vėliau bus kompensuota.

Pasak sukčiavimo atvejus ir kitas aferas tiriančios Londono Sičio, dar nenustatyta, kokios medžiagos buvo suleista moteriai, tačiau nukentėjusiajai nepasireiškė jokia neigiama reakcija.

„Labai svarbu, kad kuo greičiau jį pagautume, nes jis ne tik išvilioja pinigus iš asmenų, bet ir gali sukelti pavojų žmonių gyvybėms“, – pažymėjo detektyvas inspektorius Kevinas Ivesas.

Tuo metu Šiaurės Airijos policija perspėjo interneto vartotojus apie sukčiavimo būdą, kai pranešama, kad jie buvo „pasirinkti“ paskiepyti nuo COVID-19, o paskui prašoma atskleisti banko sąskaitų detales.

Britanijoje praėjusių metų gruodžio 8 dieną prasidėjo masinio imunizavimo programa, teikiant prioritetą globos namų gyventojams ir darbuotojams, vyresniems nei 70 metų žmonėms ir kitiems pažeidžiamiems piliečiams.